Preţul locuinţelor din Uniunea Europeană a înregistrat o creştere de 49,2% în perioada cuprinsă între 2010 şi trimestrul al treilea din 2022 iar România a consemnat printre cele mai mici majorări de preţuri din UE, conform datelor publicate marţi de Eurostat.
În perioada menţionată, preţul locuinţelor a crescut în 24 dintre cele 27 de state membre UE şi a scăzut doar în Grecia (minus 22%), Italia (minus 9%) şi Cipru (minus 0,3%).
Cele mai mari creşteri au fost înregistrat în: Estonia (199%), Ungaria (174%), Luxemburg (140%), Lituania (137%), Letonia (134%), Cehia (133%) şi Austria (130%).
În România, precum şi în Finlanda şi Spania, preţul locuinţelor a înregistrat o creştere mai mică de 25%, adică la jumătate faţă de creşterea medie înregistrată în UE.
Când vine vorba de chirii, acestea au crescut, în medie, cu 18,5% în Uniunea Europeană, în perioada cuprinsă între 2010 şi trimestrul al treilea din 2022. Cu excepţia Greciei, unde au scăzut cu 24%, chiriile au crescut în restul celor 26 de state membre UE, inclusiv în România. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Estonia (233%) şi Lituania (151%). În cazul României, chiriile au înregistrat o creştere de peste 25%, peste media din UE.
Cetăţenii obişnuiţi nu sunt ţintele actorilor statali, dar în acelaşi context românii au o boală:…
Zona de educaţie şi cunoştinţe cyber este extrem de importantă pe mai multe paliere, pentru…
Consiliul de administrație propune un dividend brut de 0,09 lei/acțiune, cu un randament de 7,1%.…
Transgaz a scos la licitaţie contractul pentru construcţia conductei de transport a gazelor naturale pe…
Compania rusească Invest Plus a anunţat luni că a finalizat acordul de cumpărare al celui…
Portofoliul individual administrat discrețioanr reprezintă o formă de administrare a investițiilor în care deciziile de…