Categories: Fără categorie

Preţul petrolului: Trump pregătit să intervină în disputa dintre Moscova şi Riad

Preşedintele american, Donald Trump, s-a declarat din nou marţi dispus să intervină în războiul petrolului în care se confruntă Rusia şi Arabia Saudită, notează AFP, potrivit Agerpres.

Liderul administraţiei de la Washington a afirmat că a discutat îndelung despre prăbuşirea preţului la petrol cu omologul său rus, Vladimir Putin, precum şi cu prinţul moştenitor al regatului saudit, Mohammad bin Salman, cu ocazia a două recente convorbiri telefonice.

“Am avut o discuţie excelentă cu preşedintele Putin. Am avut o discuţie minunată cu prinţul moştenitor”, a spus Donald Trump în cursul briefingului său de presă devenit cotidian şi consacrat în principal pandemiei de COVID-19.

“Cele două ţări vorbesc despre asta între ele şi mă pot alătura discuţiilor dacă va fi nevoie la momentul oportun”, a declarat preşedintele american, subliniind dilema Statelor Unite: reducerea preţului la pompă este în profitul consumatorilor, dar prăbuşirea preţului ţiţeiului pune în pericol întreg sectorul petrolier american.

Preţul petrolului, care a atins luni cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani, a înregistrat, de asemenea, cea mai importantă reducere lunară şi trimestrială din istoria sa.

Afectat deja de criza economică provocată de pandemie, preţul ţiţeiului a scăzut când Arabia Saudită a anunţat că este pregătită să inunde piaţa.

Casa Albă a indicat luni, la finalul discuţiei dintre Vladimir Putin şi Donald Trump, că cei doi lideri au căzut de acord asupra “importanţei stabilităţii pe piaţa internaţională a energiei”.

Articole recente

Acord între Germania şi Comisia Europeană privind motoarele cu combustie

Guvernul german a ajuns la un acord cu Comisia Europeană în disputa cu privire la…

45 de minute ago

Aproape 100 de miliarde de dolari, retrase din depozitele la băncile din SUA, dar oficialii spun că sistemul e „sănătos și rezistent” (CNBC)

Autoritățile de reglementare au asigurat din nou publicul că sistemul bancar din SUA este în…

55 de minute ago

Austria anunță că îl va aresta pe Putin și îl va aduce la Haga dacă liderul Rusiei va vizita țara

Austria își va îndeplini obligațiile care îi revin în calitate de parte la Statutul de…

3 ore ago

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul comercial pentru o creştere a ratingului de ţară (ministrul Finanţelor)

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul balanţei comerciale pentru o creştere…

3 ore ago

Ciucă: Decizia Agenţiei de rating Fitch – semnal de încredere în perspectivele de creştere a economiei româneşti

Decizia Agenţiei de rating Fitch privind revizuirea perspectivei de ţară de la negativă la stabilă…

3 ore ago

AIEA confirmă recuperarea aproape integrală a uraniului dispărut din Libia

Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) a confirmat vineri că a fost regăsit aproape tot…

8 ore ago