Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzPrețurile caselor de lux din Dubai au crescut cu aproape 50% în ultimul an, menținându-și locul 1 în clasament pentru al optulea trimestru consecutiv, potrivit unui nou raport al Knight Frank, citat de CNBC.
Potrivit datelor publicate recent de firma de consultanță imobiliară, prețurile din Dubai au crescut vertiginos cu 225% de când au atins un minim pandemic în al treilea trimestru din 2020. Emiratul și-a păstrat coroana în clasament pentru al optulea trimestru consecutiv.
Locurile doi și trei au fost ocupate de Tokyo, care a înregistrat o creștere anuală de 26,2% și Manila, care a urcat cu 19,9%.
Alte creșteri demne de remarcat au fost Shanghai din China, care a crescut cu 6,7% și Singapore, care a crescut cu 4,2%.
„Afluxul de expatriați în Singapore, determinat de sectorul înfloritor al serviciilor financiare și profesionale, a influenţat piața de închiriere mai mult decât piața de vânzări”, observă raportul, menționând că discrepanța se datorează parțial impozitării pentru achizițiile de către cumpărători străini.
Încă de la sfârșitul lunii aprilie, străinii care achiziționează proprietăți rezidențiale în Singapore trebuie să plătească 60% taxă de timbru suplimentară a cumpărătorului, dublu față de 30%, cât era înainte.
Prețurile din Hong Kong au scăzut cu 1,5% în ultimul an, ca urmare a creșterii stocurilor nevândute din proiectele nou dezvoltate. Într-un efort de a stimula cererea, guvernul din Hong Kong și-a crescut raportul credit ipotecar/valoare la 70% pentru proprietățile rezidențiale evaluate la 15 milioane de dolari Hong Kong (1,9 milioane de dolari) sau mai puțin.
Cu toate acestea, analiștii lui Knight Frank au spus că, deși este probabil că schimbarea va fi salutată de cumpărători, creșterea este încă incertă.
Alte scăderi includ New York, care a scăzut cu 3,9% și San Francisco, care a înregistrat o scădere de 11,1%. Frankfurt din Germania a fost în partea de jos a listei cu o scădere de 15,1%.
În general, prețurile medii anuale au crescut cu 1,5% pe cele 46 de piețe, potrivit Knight Frank Prime Global Cities Index.
„Piețele globale de locuințe sunt încă sub presiune din cauza trecerii la rate mai mari ale dobânzilor”, a spus șeful de cercetare global al Knight Frank, Liam Bailey.
Cu toate acestea, el a remarcat că rezultatele indicelui sunt o confirmare că prețurile sunt susținute de cererea subiacentă puternică, de oferta slabă ca urmare a perturbării proiectelor de construcții noi în timpul pandemiei, precum și de întoarcerea lucrătorilor în orașe.
„Deoarece incertitudinea cu privire la direcția inflației pare să se fi redus în ultimele luni – ajustările prețurilor pe multe piețe sunt probabil să fie mai puțin pronunțate decât se aștepta chiar și acum trei luni”, a adăugat Bailey.
Ministrul Finanţelor impune eficientizarea activităţii instituţionale prin introducerea unui sistem de raportare zilnică şi analize…
Preşedintele american Donald Trump se va întâlni luni cu premierul britanic Keir Starmer la staţiunea…
Acordul comercial încheiat de Statele Unite şi Uniunea Europeană, care prevede tarife vamale de 15%…
Producătorul olandez de bere Heineken a salutat luni acordul comercial dintre Statele Unite şi Uniunea…
China a exprimat ''opoziţia sa fermă'' faţă de întâlnirea din India dintre preşedintele ceh Petr…
Phenianul nu are "niciun motiv" de a relua dialogul diplomatic cu Seulul, a declarat luni…
This website uses cookies.
Read More