Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzPrețurile europene la energie şi gaze naturale au crescut, pe măsură ce panica din cauza livrărilor rusești a cuprins piețele, iar politicienii i-au avertizat pe cetățeni să se pregătească pentru o iarnă grea, potrivit Bloomberg.
Preţul de referință al gazului s-a stabilit la un nivel record, în timp ce energia germană a crescut la peste 700 de euro (696 de dolari) pe megawatt-oră pentru prima dată. Rusia a declarat că va opri gazoductul cheie Nord Stream pentru trei zile de reparații în 31 august, existând din nou îngrijorarea că livrările nu se vor mai relua după lucrări.
Europa a fost în criză cu privire la transporturile de gaze prin Nord Stream acum câteva săptămâni, fluxurile reluându-se doar la niveluri foarte scăzute, după ce luna trecută conducta a fost închisă pentru lucrări.
„Catastrofa este deja acolo”, a spus Thierry Bros, profesor de energie la Sciences Po din Paris, adăugând: „Cred că întrebarea majoră este când se vor trezi liderii UE.”
”Următoarele cinci până la zece ierni vor fi dificile. Evoluţia situaţiei este foarte grea în toată Europa. Unele sectoare se vor confrunta cu dificultăţi grave din cauza acestor preţuri mari la energie”, a avertizat premierul belgian în timpul unei vizite la o societate portuară din localitatea Zeebruges.
Preocupările legate de economie au împins luni moneda euro la un minim de două decenii, în timp ce inflația este la cel mai ridicat nivel din ultimii ani.
Europa se află într-o situație precară, având în vedere începerea oficială în mai puţin de o lună a sezonului de încălzire pentru iarnă. Ţările se grăbesc să umple depozitele cu gaze, dar sunt încă foarte dependente de gazul rusesc și orice reduceri ulterioare ar putea transforma raționalizarea în realitate.
Președintele francez Emmanuel Macron i-a avertizat pe oameni cu privire la potențialele greutăți din lunile următoare și le-a cerut să „accepte să plătească prețul libertății noastre și al valorilor noastre”, a spus el într-un discurs vineri care comemora eliberarea unui oraș din sudul Franței în timpul celui de-al doilea război mondial.
Situaţia Germaniei este deosebit de urgentă: dependența țării de gazul rusesc o face vulnerabilă, căutând cu disperare surse alternative de aprovizionare. Germania are în vedere repornirea centralelor pe cărbune și ar putea prelungi durata de viață a centralelor nucleare rămase, îndemnând în același timp la conservarea gazului. Industriile din cea mai mare economie a Europei sunt deja foarte afectate.
Prețurile europene la gaze naturale au crescut de aproape 15 ori cât media prețului pe timpul verii, potrivit Digi 24. Contractele cu livrare pe viitor stabilite în Olanda, referința europeană, erau cu 17% mai mari, la un preț de 286,06 euro pe MWh la ora 15:22 în Amsterdam.
Vineri a fost marcată a cincea săptămână consecutivă de creșteri, cea mai lungă astfel de perioadă din acest an. Echivalentul britanic a crescut cu 23% luni. Prețul de referință al energiei cu livrare pe anul viitor în Germania a crescut cu până la 27%, la un record de 710 euro pe MWh, în vreme ce contractele futures în Franța au urcat cu 16%, la 840 de euro. Contractele futures pentru cărbune au ajuns la niveluri fără precedent.
Rusia va lansa, duminică, zborurile comerciale directe pe ruta Moscova-Phenian (capitala Coreei de Nord), au…
Kremlinul a anunțat duminică, de Ziua Flotei ruse, anularea paradei navale tradiționale de la Sankt…
Recolta de grâu a României ar putea atinge 14 milioane de tone în acest an,…
Ministrul Muncii, Petre Florin Manole, a dispus Corpului de control să demareze, luni, o anchetă…
Guvernul Greciei a cerut ajutor prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene pentru stingerea…
Compania americană de asigurări Allianz Life a confirmat sâmbătă că hackerii au furat informaţii personale…
This website uses cookies.
Read More