Gaze naturale

Prețurile gazelor din Europa cresc cu 13%, deoarece Rusia reduce fluxul prin Nord Stream

  • Gazprom a redus cu 40% livrările prin gazoductul Nord Stream către Germania

  • Gazprom: Întârzierea reparațiilor și problemele tehnice împiedică compania să livreze mai mult gaz.

  • Prețurile gazelor la centrul olandez TTF au crescut cu 13% marți.

 

Compania Gazprom – Rusia a declarat anunţat că va limita furnizarea de gaze naturale prin conducta Nord Stream către Germania cu 40% față de fluxurile planificate, din cauza întârzierii reparațiilor, ceea ce a dus la creșterea prețurilor gazelor europene cu 13%.

Gazprom a declarat, pe canalul său Telegram, că Siemens a întârziat returnarea de la reparaţii a unităților compresoare de gaz, iar problemele tehnice au împiedicat-o să trimită volumele planificate de gaz natural către cea mai mare legătură de gaze spre Europa. Doar trei unități de compresoare pot fi utilizate în prezent pentru a transporta gaz spre vest de la stația de compresoare Portovaya din Marea Baltică, spune Gazprom.

Aprovizionarea cu gaze către gazoductul Nord Stream poate fi furnizată în prezent până la 100 de milioane de metri cubi pe zi, comparativ cu un volum planificat de 167 de milioane de metri cubi pe zi, a spus gigantul gazier rus.

Furnizarea mai scăzută de gaze prin Nord Stream către cea mai mare economie europeană, Germania, a făcut ca prețurile gazelor din Europa să crească cu două cifre marți, prețul gazului la hub-ul olandez TTF, prețul de referință al gazului pentru Europa, a crescut cu 13%. Şi prețurile gazelor din Marea Britanie au crescut cu 11% în jurul prânzului.

View Comments

Articole recente

WeMat încheie anul 2022 cu venituri de 17 milioane euro, în creștere cu 13,5% față de anul precedent

WeMat, companie care activează pe segmentul pardoselilor comerciale pe piața imobiliară, anunță venituri de 17…

13 minute ago

CreditAmanet raportează venituri în creștere cu 30% în 2022 față de anul precedent şi o creştere cu peste 20% a profitului

În 2023, CreditAmanet va investi un milion de euro în digitalizare; Planurile de dezvoltare includ…

17 minute ago

Percheziţii DNA la Poliţia Locală şi Poliţia Capitalei într-un dosar privind încheierea unor contracte de achiziţie

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, luni, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Călăraşi într-un…

o oră ago

18 companii listate la Bursa de Valori București, din Piața Principală și Piața AeRO, au obținut nota maximă VEKTOR (ARIR)

ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (IR), publică…

o oră ago