Categories: EnergieInternational

Prețurile petrolului ajung la 130 de dolari, deoarece aliații UE și SUA iau în considerare interzicerea țițeiului rusesc

Statele Unite au confirmat că sunt în discuții cu aliații europeni pentru a sancționa potențial țițeiul rusesc ca răspuns la agresiunea în desfășurare a Moscovei în Ucraina, trimițând prețurile petrolului pentru scurt timp peste 130 de dolari, scrie oilprice.com.

Vezi preţurile aici: https://oilprice.com/oil-price-charts/

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a remarcat duminică în timpul emisiunii Meet the Press de la NBC: „Suntem acum în discuții foarte active cu partenerii noștri europeni cu privire la interzicerea importului de petrol rusesc în țările noastre, desigur, în același timp, avem în vedere menținerea unei aprovizionări globale constante de petrol”.

Ultimele considerații urmează unui flux de sancțiuni care au avut deja un impact semnificativ asupra economiei ruse, dar nu au reușit încă să oprească avansul lui Putin în Ucraina.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen, nu a susținut încă pe deplin ideea, deși ea a exprimat că unul dintre obiectivele principale în sancțiunile care au fost aplicate până acum Rusiei este reducerea fluxurilor de finanțare ale lui Putin.

Președintele Comisiei Europene a menționat la CNN: „Scopul este de a izola Rusia și de a face imposibil ca Putin să-și finanțeze războaiele”, adăugând: „Pentru noi, există o strategie puternică acum pentru a spune că trebuie să scăpăm de dependența de combustibili fosili din Rusia.”

Mișcarea, dacă este convenită, a fost mult timp considerată „opțiunea nucleară”, deoarece interzicerea petrolului rusesc ar putea afecta aprovizionarea globală pe o piață deja în dificultate.

Analiștii Bank of America au remarcat că, dacă petrolul Rusiei este întrerupt, piața s-ar putea confrunta cu un deficit de 5 milioane de barili, care ar putea împinge prețul petrolului la 200 de dolari pe baril.

Situația este influenţată şi de blocarea discuțiilor cu Iranul asupra unui potențial nou acord nuclear.

Amrita Sen, co-fondatorul Energy Aspects, un think-tank, a explicat: „Iranul a fost singurul factor real de scădere a pieței, dar dacă acum acordul cu Iranul va întârzia, am putea ajunge la fundul tancurilor mult mai repede, mai ales dacă Rusia nu mai furnizează petrol pentru mult timp”.

View Comments

Articole recente

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Închideţi ştirile negative, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi

'Închideţi ştirile care sunt negative, închideţi tot ce influenţează negativ sistemul nervos, deschideţi muzica pe…

22 de minute ago

Norvegia va patrula în jurul platformelor sale marine de petrol şi gaze, cu ajutorul aliaţilor săi

Norvegia va primi ajutor de la Marea Britanie, Germania şi Franţa pentru a patrula mările…

26 de minute ago

Premierul Ciucă – vizită la Sofia, la lansarea Interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria

Prim-ministrul Nicolae Ciucă efectuează, sâmbătă, o vizită la Sofia, în Bulgaria, pentru a participa la…

29 de minute ago

ANPC a propus, în urma unui control, închiderea locurilor de joacă din  6 parcuri bucureștene – foto

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a realizat, în data de 30 septembrie 2022,…

35 de minute ago

Nord Stream: Poliţia germană îşi mobilizează pe mare ”toate forţele disponibile” (ministru)

Poliţia germană patrulează în Marea Nordului şi Marea Baltică cu "toate forţele disponibile" după exploziile…

39 de minute ago

Washingtonul şi Ottawa, favorabile unei eventuale aderări a Ucrainei la NATO, fără însă a sprijini o procedură accelerată

Statele Unite şi Canada s-au declarat vineri favorabile unei eventuale aderări a Ucrainei la NATO,…

41 de minute ago