Categories: Afaceri

Producătorul român TECHTEX: Garantăm 30 de milioane de măști chirurgicale/lună și putem susține un preț de 0,6 lei/buc

Producătorul român TECHTEX din Oradea, care face parte din Grupul Taparo din Tg Lăpuş Maramureş,  produce acum 15 milioane de măști chirurgicale/lună și crește continuu capacitatea de producție, astfel că, de luna viitoare, odată cu instalarea unei noi linii tehnologice automatizate, va putea realiza 30 de milioane de măști chirurgicale/lună. Întreg procesul de producție se desfășoară în România, aducând astfel valoare adăugată produsului românesc, asigurând locuri de muncă și contribuind la bugetul statului prin taxele și impozitele plătite în țară, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, spune că TECHTEX garantează 30 de milioane de măști chirurgicale/lună și poate susține un preț de 0,6 lei/buc

Producem echipamentele de protecție de la granulă, la material nețesut, până la mască, halat, combinezon, capelină și botoși. Materia primă principală este polipropilena, pe care o cumpărăm sub formă de granule de la producători autohtoni. Din ea realizăm materialul nețesut, care este baza pentru toate echipamentele de protecție medicală și de igienă personală. În această lună vom instala și linia de producție a materialului filtrant, TECHTEX devenind prima companie românească ce produce acest material. Astfel, vom fabrica aici, în țară, absolut toate materialele necesare realizării echipamentelor de protecție. Asta înseamnă că vom putea oferi cel mai bun preț pe piața din România pentru măștile chirurgicale sigure, testate și avizate de specialiștii Ministerului Apărării Naționale. Anunțăm autoritățile publice din România că, la capacitatea de producție existentă, putem oferi un preț per mască chirurgicală tip IIR sub 0,6 lei/bucată, la o achiziție de peste 10 milioane de măști. Pentru că, așa cum am declarat mereu, obiectivul nostru nu a fost să producem măști, ci a fost și este să securizăm producția din punct de vedere al cantității, calității și prețului”, declară IOAN FILIP, președinte C.A. TAPARO, membru în Consiliul de Supraveghere TECHTEX.

Masca chirurgicală produsă de TECHTEX asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98%, peste regulamentele Spațiului Economic European, dar are și rezistență la stropire, avantaj important în ceea ce privește prevenirea infectării cu COVID-19. Datorită acestor atu-uri, în urma testelor efectuate de specialiștii Centrului de Cercetări Științifice Medico-Militare ai Ministerului Apărării din România, masca chirurgicală produsă de TECHTEX a fost clasificată tip IIR, fiind considerată cea mai performantă mască chirurgicală, potrivit clasificării internaționale.

Viziunea TECHTEX este de a crea o unitate regională de producție strategică, pentru ca România să nu mai fie dependentă de importuri. În acest sens, am realizat un plan pe termen mediu pentru ridicarea unei noi hale de producție și achiziționarea unor linii tehnologice performante. Noua fabrică are o suprafață desfășurată de cca 19.000 mp și va fi finalizată până la finalul anului 2020, în urma unei investiții de 20 milioane de euro: 14 milioane de euro printr-un credit de investiții de la Eximbank și 6 milioane de euro aport propriu al acționarilor”, susţine MIHAI FILIP, acționar principal TECHTEX.

Compania TECHTEX a fost înființată în octombrie 2017 și se bazează pe experiența îndelungată, competența și investițiile Grupului TAPARO, a cărui membră este, în textile tehnice nețesute. TECHTEX este prima companie românească care a produs echipamente de protecție, precum și singurul producător de material nețesut din polipropilenă de la noi din țară.

Financial Intelligence

Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de aproape 20 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos - un adevărat suport pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor. Cu ambiție, perseverență, curaj, talent, know how și, nu în ultimul rând, foarte multă muncă a luat naștere platforma specializată de știri și evenimente de business: www.financialintelligence.ro Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate.

Articole recente

Deficit bugetar de 9,79% din PIB, în 2020

Execuția preliminată a bugetului general consolidat la finele anului 2020 a înregistrat un deficit de…

9 ore ago

Sfaturile lui Bill Gates: Trei inovații pentru a combate următoarea pandemie

Lumea trebuie să cheltuiască zeci de miliarde de dolari în fiecare an pentru pregătirea pentru…

9 ore ago

Casa Albă spune că echipamentele de telecomunicații fabricate de furnizori precum Huawei reprezintă o amenințare la adresa securității naționale

Secretarul de presă de la Casa Albă a declarat miercuri că echipamentele de telecomunicații fabricate…

10 ore ago

Tulpina britanică a coronavirusului s-a extins în 70 de ţări şi cea sud-africană în 31, potrivit OMS

Numărul de ţări şi teritorii în care se află tulpina britanică de coronavirus se ridică…

10 ore ago

Universitatea Tel Aviv: O vulnerabilitate în celulele canceroase, descoperită de o echipă internaţională de cercetători

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă condusă de cercetători din Israel a identificat o…

10 ore ago

Maia Sandu a desemnat-o premier pe Natalia Gavriliță

Natalia Gavriliță, fost ministru al Finanțelor în perioada Guvernului condus de Maia Sandu, este premierul…

10 ore ago