Profiturile şi vânzările Apple au depăşit estimările în trimestrul patru din 2021

Gigantul american Apple Inc depăşeşte deficitul global de cipuri pentru computere, raportând vânzări trimestriale record şi profituri peste estimările analiştilor, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Producătorul de iPhone-uri, cea mai mare companie din lume în funcţie de capitalizarea bursieră, a gestionat perturbările din lanţurile de aprovizionare provocate de pandemie mai bine decât rivalele sale, susţin analiştii. După închiderea şedinţei bursiere de joi, acţiunile Apple au urcat cu 5%, după ce anul acesta au înregistrat scăderi.

Surpiza a venit din China, unde cele mai bine vândute patru telefoane în zona urbană au fost modele de iPhone, conform datelor Apple, deoarece concurenţii nu au reuşit să producă suficient. Apple a redevenit lider pe piaţa chineză a telefoanelor mobile inteligente, pentru prima dată în ultii şase ani, conform datelor Counterpoint Research.

Analistul Nicole Peng de la Canalys apreciază că este puţin probabil ca Apple să repete anul acesta performanţa înregistrată în China din trimestrul patru din 2021, dar compania încă ar avea un an solid dacă consumatorii chinezi vor alege noul iPhone SE, care ar urma să fie lansat în 2022.

Directorul financiar al Apple, Luca Maestri, a explicat pentru Reuters că atenuarea deficitului global de cipuri va duce la majorarea veniturilor companiei în acest trimestru.

Clienţii au vrut să cumpere mai multe iPhone-uri, iPad-uri şi alte dispozitive în trimestrul patru din 2021 decât a putut să vândă Apple, astfel încât compania a pierdut venituri de peste şase miliarde de dolari, în linie cu estimările analiştilor.

Modelul iPhone 13, care a început să fie livrat cu câteva zile înainte de începerea trimestrului patru din 2021, a ajutat la majorarea veniturilor pe plan global din vânzările de telefoane la 71,6 miliarde de dolari, un avans de 9% faţă de perioada similară din 2020 şi peste estimările analiştilor de pe Wall Street.

Veniturile totale trimestriale ale Apple au urcat cu 11%, la 123,9 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 118,7 miliarde de dolari. profitul s-a situat la 34,6 miliarde de dolari, sau 2,10 dolari pe acţiune, în timp ce analiştii previzionau 31 miliarde de dolari, sau 1,89 dolari per titlu.

În ultimii doi ani, producătorul telefoanelor iPhone a profitat de cerea solidă pentru produsele şi serviciile sale, în contextul în care consumatorii care au lucrat de acasă au alocat bani pentru a-şi achiziţiona telefoane sau echipamente IT mai performante. Veniturile Apple au crescut semnificativ, ceea ce a impulsionat şi preţul acţiunilor Apple, care a devenit prima companie cu o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari.

Articole recente

Moscova va ajuta la ‘depăşirea crizei alimentare’ dacă vor fi ridicate sancţiunile, îi spune Putin lui Draghi

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat joi gata să ajute la "depăşirea crizei alimentare" provocate…

2 ore ago

BERD o numește pe Madeline-Dalila Alexander, Administrator – Membră în Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA

Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA anunță numirea doamnei Madeline-Dalila ALEXANDER, în funcția de…

2 ore ago

Porturile de la Marea Neagră rămân cea mai bună opţiune pentru exporturile rapide de cereale ucrainene

Ucraina încearcă cu disperare să îşi exporte stocurile mari de cereale pe cale rutieră, feroviară…

2 ore ago

Virgil Popescu: Am reuşit să stabilizăm preţurile la energie şi gaze un an de zile; am bifat pe 6 luni tot ce ne-am propus

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi, că Executivul este preocupat de criza energetică, a…

3 ore ago

AROBS raportează venituri de 53,2 milioane de lei și un profit net de 14,9 milioane de lei în T1 2022

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de…

3 ore ago

Blinken nu vrea “război rece” cu Beijingul, ci păstrarea ordinii mondiale (AFP)

SUA s-au angajat într-o viguroasă competiţie cu China cu scopul de a păstra ordinea mondială…

3 ore ago