Categories: Burse/Investitii

Purcari propune la AGA din aprilie măsuri pentru un plus de manevrabilitate în momente de incertitudine

Purcari (WINE) propune la AGA din aprilie măsuri pentru un plus de manevrabilitate în momente de incertitudine, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Compania a transmis acționarilor: “Ca și mesaj general, ceea ce încercăm să obținem prin punctele 6-10 din agenda propusă, este să maximizăm opțiunile Societății, pentru că plusul de manevrabilitate este un mare atu în momente de incertitudine. Pentru a benefica la maxim de oportunitățile care pot apărea și a reacționa pe cât se poate de rapid la eventuale noi provocari, ne-am dori simplificarea proceselor de luare a deciziilor, astfel încât Consiliul de Administrației să poata să acționeze promt în interesele Societății și ale acționarilor.

Punctul 6. Actualizarea Programului de Remunerare a Managementului
Precăutăm aprobarea de extindere a programului existent de remunerare (componenta de acțiuni si opțiuni), prin acordarea de până la 100,000 de acțiuni aditionale (peste limita actuală de 400,000), 100,000 opțiuni aditionale la un preț de exercitare de 20 RON (peste limita actuală de 400,000), 125,000 opțiuni adiționale la un preț de exercitare de 30 RON (peste limita actuală de 500,000) și 150,000 opțiuni aditionale la un preț de exercitare de 40 RON (peste limita actuală de 600,000). Considerăm că alinierea continuă a intereselor managementului (peste 20 de persoana acoperite de program) și acționarilor este un ingredient cheie în formula noastră de succes. Ne dorim ca managerii noștri să gândească ca și acționari, nu doar ca și angajați, ceea ce a fost demonstrat în această perioadă de criză, când întreaga echipă managerială și Consiliul au acceptat voluntar reduceri salariale de 25-100% pentru cel puțin 3-12 luni. Propunerea de extindere a programului ne va permite motivarea în continuare a celor mai performanți angajați și atragerea
talentelor noi în Companie. Intenționat am ponderat disporporționat remunerarea în favoarea opțiunilor, cu prețuri de exercitare îndrăznețe, stabilind astfel un palier foarte înalt pentru success, care e reprezentativ pentru nivelul nostru de ambiție ca și afacere.
Punctul 7. Răscumpararea acțiunilor pentru Programul de Remunerare a Managementului

Solicităm aprobarea pentru răscumpărarea a până la 300,000 acțiuni (echivalent a 1.5% din total acțiunilor în circulație) pentru finanțarea Programului de Remunerare a Managementului. Aceasta rascumparare ar  complementa cele 200,000 acțiuni răscumpărate până la ziua de astăzi ca parte a programului precedent.
Aceste acțiuni pot fi ulterior transmise membrilor echipei manageriale care sunt parte a programului.
Punctul 8. Răscumpărarea de acțiuni cu scopul de a reduce capitalul
Separat de răscumpărarea de acțiuni descrise la punctul 7, solicităm aprobarea unui program mai larg care să prevadă răscumpărarea a până la 1,700,000 acțiuni (echivalent a 8.5% din total acțiunilor în circulație) cu scopul final de a fi anulate. Programul stabilește o limită ridicată de acțiuni spre răscumpărare, lasând un grad de manevrabilitate semnificativ pentru Companie. Urmeaza să avem opțiunea, dar nu și obligația să răscumparam toate acțiunile prevăzute de acest program. Dat fiind faptul, că Consiliul de Administrației a decis să nu distribuie un dividend pentru 2019 la moment, ceea ce este o decizie prudentă în contextul incertitudinii actuale, ne dorim totuși să avem opțiunea de a compensa acționarii noștri prin intermediul
unei astfel de răscumpărări, ceea ce va duce la creșterea rezultatului net per acțiune, în cazul în care vom considera că aceste răscumpărări sunt în interesul acționarilor.
Punctele 9-10. Opțiunea de majorare de capital
Cu siguranta, înaintând spre aprobare concomitent atât o inițiativă de răscumpărare de acțiuni cât și una de majorare de capital, poate părea ciudat, de aceea o explicație în acest sens este absolut necesară. În conformitate cu paradigma de maxima manevrabilitate descrisă la începutul acestei scrisorii, ne dorim ca sa putem acționa prompt ca și Consiliu de Administrației, indiferent de cum vor evolua lucrurile, scenarii pe care, în condițiile de incertitudine curente, nimeni nu le pot estima. De aceea, solicităm aprobarea capacității de decizie pentru Consiliul de Administrației pentru emiterea a până la 1,000,000 acțiuni noi (echivalent a 5% din totalul acțiunilor în circulație) în cazul în care o astfel de emitere este în interesul Societății și al acționarilor. O astfel de majorare de capital poate fi oportună fie ca o măsură defensivă – de exemplu, majorarea de capital în cazul în care Compania va avea nevoie urgentă de lichidități adiționale, dar ca și o măsură ofensivă – de exemplu, în cazul unei eventuale achiziții ce ar fi finanțată parțial sau în totalitate
prin acțiuni Purcari.

Oricare din deciziile exemplificate mai sus vor necesita o reacție rapidă, astfel, cale tradițională de convocare a unei AGA extraordinare ar fi prea de durată și greoaie pentru a permite o reacție promptă și decisivă.”

Pe ordinea de zi este si alegerea Domnului Eugen Comendant, Director Operațional al Societății, în calitate de Director Executiv al Societății. 

Referitor la detaliile tehnice ce tin de derularea AGA, Purcari anunta: “chiar dacă am indicat o locație fizică pentru sedinta de la București, estimăm că regulile speciale de distanțare socială impuse de autoritățile române vor fi în continuare aplicabile și pe 29 aprilie, de aceea recomandăm toți acționarii să utilizeze procedura de vot prin corespondenta, după cum e descrisă în notificare.

Vom organiza cu aceasta ocazie și o conferință virtuală prin ZOOM pe 29 aprilie, începând cu ora 10:00, ora locală București. Totuși, pentru a evita eventuale neînțelegeri, voturile nu vor putea fi exprimate în cadrul acestei conferinte, deoarece din punct de vedere procedural, aceasta nu va fi o AGA prin mijloace electronice. Conferința virtuală va oferi însă oportunitatea de a comunica direct, de a prezenta cele mai recente actualizări și de a adresa eventuale întrebari.”

Purcari Wineries Plc (WINE) a raportat un profit net de 44,2 milioane lei, în 2019, în urcare cu 6%, potrivit raportului preliminar.

Articole recente

Estonia l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei pentru încălcarea frontierei sale maritime

Ministerul eston de Externe a anunţat luni că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al…

3 ore ago

Germania anunţă organizarea cu sprijinul Iordaniei a unui “pod aerian umanitar” către Gaza

Germania va organiza cu sprijinul Iordaniei un "pod aerian umanitar către Gaza", a anunţat luni…

4 ore ago

Oprea: În cazierul meu judiciar nu apare menţiunea unei condamnări, reabilitări sau prescripţie a răspunderii penale

Secretarul general al Guvernului, Radu Oprea, a susţinut luni că în cazierul său judiciar nu…

4 ore ago

SUA vor ajuta Argentina să reintre în programul Visa Waiver, anunţă Departamentul Securităţii Interne

Departamentul Securităţii Interne din Statele Unite a transmis luni că ia măsuri pentru a readuce…

4 ore ago

Trump anunţă înfiinţarea în curând de către SUA a unor centre de distribuţie a alimentelor în Fâşia Gaza

Preşedintele american Donald Trump, aflat în vizită în Scoţia, a anunţat luni că Statele Unite…

4 ore ago

Netanyahu: Ofensiva în Gaza nu va înceta până când “Hamasul nu va fi eliminat, iar ostaticii eliberaţi”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat luni că Israelul nu-şi va înceta ofensiva în Fâşia…

4 ore ago

This website uses cookies.

Read More