Categories: Sanatate

Putin discută cu Merkel despre o posibilă ”producţie comună de vaccinuri” împotriva covid-19

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat cu cancelarul german Angela Merkel despre eventualitatea unei ”producţii comune de vaccinuri” împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi Kremlinul, în contextul în care Moscova caută să-şi crească capacitatea în acest domeniu, relatează AFP, potrivit news.ro.

Cei doi lideri au abordat, în această convorbire la telefon, ”probleme de cooperare în lupta împotriva pandemiei (noului) coronavirus”, iar ”accentul s-a pus asupra perspectivelor posibile ale producerii comune de vaccinuri”, anunţă într-un comunicat Kremlinul.

”S-a convenit să se continue contactele în acest subiect între miniştrii Sănătăţii şi alte structuri specializate din ambele ţări”, adaugă preşedinţia rusă.

Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat, de asemenea, despre o soluţionare a conflictului între forţele guvernamentale de la Kiev şi separatişti proruşi, în estul Ucrainei, un conflict ”îngheţat” de la acordurile de pace de la Minsk din 2015, a căror parte politică se află într-un punct mort.

Denumit ”Sputnik V”, un omagiu adus primului satelit lansat de către URSS în 1957, vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus a fost primit cu scepticism pe plan internaţional, în urma unui anunţ considerat prematur, în august, înainte de începerea testelor clinice în masă (faza 3) şi de publicarea vreunor rezultate ştiinţifice.

Vaccinarea populaţiei ruse cu Sputnik V a început la începutul lui decembrie, iar loturi au fost trimise în Belarus, Serbia, Ungaria şi Argentina, însă Moscova a recunoscut că nu dispune de suficiente mijloace de producţie pentru a fabrica rapid cantitatea necesară.

India urmează să ajute la producerea a 100 de milioane de doze de Sputnik V, iar Moscova a semnat parteneriate cu Brazilia, China şi Coreea de Sud.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

Premierul a numit noi secretari de stat la Interne şi Justiţie

Irina Alexe a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne…

5 ore ago

Hotnews: Andrei Muraru va fi numit ambasador în Statele Unite ale Americii

Consilierul prezidențial Andrei Muraru va fi numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii,…

5 ore ago

Asociația Colorăm Zâmbete: Protestul copiilor la Primăria Sectorului 5. Piedone desființează programele pentru copii

Asociația Colorăm Zâmbete anunță că mâine, 26 februarie, începând cu orele 11:30 aproximativ 100 de…

7 ore ago

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor pentru fiecare stat membru

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor, impozitelor…

8 ore ago

Ministrul Bode, reacţie la protestul poliţiştilor de la Cotroceni: “Liderii de sindicat ai polițiștilor au avut comportament de galerie, de ultrași”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat în această seară, la Antena 3, că poliţiştii pot…

8 ore ago

Armenia – Premierul Nikol Paşinian îi cere opoziţiei să renunţe la proteste

Premierul armean Nikol Paşinian i-a solicitat joi opoziţiei să înceteze protestele şi a lansat o…

8 ore ago