Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzTranzacția EOn-MVM are trei clauze suspensive care trebuie îndeplinite; semnarea tranzacției nu înseamnă finalizarea ei, a transmis în această seară fostul ministru al energiei, Răzvan Nicolescu.
Acesta a scris: “Apreciez poziția sobră și corectă instituțional pe care Ministerul Energiei a adoptat-o la anunțul public privind tranzacția EOn-MVM.
Interpretarea mea a conținutului comunicatului de presă al Ministerului este:
1. România respectă investitorii, decizia lor a intra sau pleca, mai ales când nu vorbim de infrastructură critică.
2. Va fi un proces complex de evaluare, în contextul în care este cunoscut că tranzacția EOn-MVM are trei clauze suspensive care trebuie îndeplinite până la data de închidere a tranzacției. Semnarea tranzacție nu înseamnă finalizarea ei.
3. România sprijină colaborarea energetică cu vecinii noștri;
4. Statul român își dorește că o companie de stat să între în proiect în aceleași condiții și cu același statut că MVM. Un parteneriat MVM-Hidro sau Romgaz în structura de acționariat a EOn Furnizare este de natură să îmbunătățească capacitatea celor două țări vecine de a face lucruri importante împreună”.
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…
Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…
Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…
This website uses cookies.
Read More
View Comments
Cred că ne-am timpit cu toții,dar cel mai tare sint cei care au luat,iau și vor lua decizii în numele poporului român(statul român)
Ungaria ,deși nu are rezerve de petrol,are o companie similară fostului Petrom pe care nu a vindut-o,ba dimpotrivă.
Bravo lor și rușine noua !
Statul lor cumpără de la Un privat din RO. Statul nostru de ce nu poate recupera o fabrică de făcut bani,,,, înapoi? Ne merităm soarta.
se vehiculează suma de 200 milioane euro.
daca tot vrem sa fie ne rămână compania in tara s.ar putea cumpăra de popor. 2 mil persoane cu câte 100 euro investiți și poate rămâne companie românească. iar investitorii pot vota în consiliu și incasa dividende. și ar putea fi și un preț decent al energiei
dar..... noi nu ne înțelegem cu neamurile
așteptăm să facă statul .........
Numai niște trădători de țară își vinde infrastructura energetica unor neaveniți, pentru ce motive? Că au făcut lobby pe lângă Germania (E.on), și Austria E.on) sa intram în Schengen? Cât timp ne mai dăm pantalonii jos? Votul de la alegerile prezidențiale nu v a fost de ajuns? Cât timp va mai bateți joc de noi? Sa va fie rușine! Trebuie instituit de urgență Tribunalul poporului, pentru că, nu avem justiție în România și nici patrioți care sa vrea binele țării. M.am lămurit cu cine avem de a face in conducerea țării .
cate societati din Romania au preluat activitati din sectorul energetic in Ungaria,sau alte tari din UE ?
Cum naiba sa fie înstrăinat tot ce ține de interesele strategice din România ?, cum poate o firma de stat din. Ungaria sa prea un asemenea sistem de distribuție de care depinde interesele românești și, nu poate fi luata această inițiativă de statul român ?. Ungaria, o țară fara resurse de petrol și gaze, urmează sa controleze uriasele resurse de petrol și gaze ale României ?, chiar nu înțeleg românii ce haimanale au votat și ca aceștia, mai pe românește ", lasă România și pe români în "fundul gol" ? , acceptând instrainarea a tot ce ar mai putea fi recuperat. tăcând bugetul țării pentru a-și burdusii propriile buzunare are prin "FURT, pe față " ?.
Hrana, apa, energia, resursele, țin de securitate națională!!!! Doar niște conducători retarzi ar înstrăina așa ceva! Doamne ferește, sper să ne scape Dumnezeu de prostia care a pus stăpânire pe această țară
Este perfect, așa înseamnă să nu trâmbițezi împotriva UE cum face Orban. Securitate națională energetică și cooperare economică cu țările UE. O combinație românească Hidroelectrica și Romgaz ar fi alunecat în mâinile oamenilor deștepți din energie cum a fost cu câțiva ani în urmă cu buzaieni și recent cu buzoieni.