Categories: Energie

Reacție ANRE: Dumitru Chiriță, președinte ANRE, efectuează concediul de odihnă în perioada 17– 21.01.2022

Domnul Dumitru Chiriță, președinte ANRE, efectuează concediul de odihnă în perioada 17– 21.01.2022, conform programării, în conformitate cu legislația în vigoare, ne-a transmis ANRE, la solicitarea noastră.
În această dimineață, Financial Intelligence a cerut o pozitie ANRE cu privire la concediul domnului Chiriță:  “Am rugămintea să ne spuneți unde este în concediu președintele ANRE Dumitru Chiriță și pentru cât timp? Este în concediu medical (ce număr de înregistrare are adeverință de concediu medical? Este un concediu medical plătit?) sau este în concediu de odihnă? Am, de asemenea, rugămintea să ne spuneți țară și orașul în care se află. Cine îi ține locul în această perioada?

Care este poziția ANRE cu privire la știrea din cursdeguvernare.ro, potrivit căreia Dumitru Chiriţă, președintele ANRE, este în concediu în Republica Dominicană”.

ANRE ne-a răspuns: “Domnul Dumitru Chiriță, președinte ANRE, efectuează concediul de odihnă în perioada 17– 21.01.2022, conform programării, în conformitate cu legislația în vigoare. Facem mențiunea că aceste zile de concediu au fost reprogramate din zilele neefectuate în anul 2021, iar documentul privind efectuarea concediului de odihnă a fost înregistrat în data de 17.01.2022. Codul muncii nu prevede necesitatea precizării motivelor pentru efectuarea concediului de odihnă legal. De asemenea, menționăm că în această perioadă, conducerea instituției este asigurată de domnii Zoltan Nagy-Bege și Mircea Man, vicepreședinți ANRE”.

În plin scandal al facturilor la energie, Dumitru Chiriță (foto), președintele reglementatorului – Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE – a plecat în concediu, potrivit unor surse din interiorul instituției, a scris aseară cursde guvernare.ro, care mai spune că versiunea oficială pe care o cunosc funcționarii ANRE este că președintele se află în concediu din motive medicale.

Surse convergente au declarat, însă, pentru cursdeguvernare.ro că Dumitru Chiriță a plecat în vacanță în Republica Dominicană. El lipsește din instituție de vinerea trecută, iar luni a fost văzut în zona Punta Cana a insulei.

Articole recente

Moscova va ajuta la ‘depăşirea crizei alimentare’ dacă vor fi ridicate sancţiunile, îi spune Putin lui Draghi

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat joi gata să ajute la "depăşirea crizei alimentare" provocate…

3 ore ago

BERD o numește pe Madeline-Dalila Alexander, Administrator – Membră în Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA

Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA anunță numirea doamnei Madeline-Dalila ALEXANDER, în funcția de…

3 ore ago

Porturile de la Marea Neagră rămân cea mai bună opţiune pentru exporturile rapide de cereale ucrainene

Ucraina încearcă cu disperare să îşi exporte stocurile mari de cereale pe cale rutieră, feroviară…

3 ore ago

Virgil Popescu: Am reuşit să stabilizăm preţurile la energie şi gaze un an de zile; am bifat pe 6 luni tot ce ne-am propus

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi, că Executivul este preocupat de criza energetică, a…

4 ore ago

AROBS raportează venituri de 53,2 milioane de lei și un profit net de 14,9 milioane de lei în T1 2022

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de…

4 ore ago

Blinken nu vrea “război rece” cu Beijingul, ci păstrarea ordinii mondiale (AFP)

SUA s-au angajat într-o viguroasă competiţie cu China cu scopul de a păstra ordinea mondială…

4 ore ago