Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzRene Benko, fondatorul Signa, imperiul imobiliar şi de retail în valoare de 27 miliarde de euro, şi-a cerut falimentul personal la tribunalul austriac, care revizuieşte finanţele sale personale, transmite Bloomberg.
Benko a cerut falimentul în mod voluntar, a confirmat avocatul Norbert Wess. Decizia adânceşte problemele cu care se confruntă Benko, începând din noiembrie, când Signa a solicitat intrarea în insolvenţă, după ce încercările de ultim moment de a obţine finanţare de urgenţă au eşuat, provocând astfel unul dintre cele mai mari dezastre imobiliare de la criza financiară globală.
Grupul Signa, care are numeroase subsidiare în diverse ţări, avea nevoie de 600 milioane de euro pentru rezolvarea necesarului de lichidităţi pe termen scurt. Signa este proprietarul clădirii Chrysler din New York, al magazinului Selfridges din Marea Britanie, al unor centre comerciale de lux în Viena şi al celui mai mare lanţ de magazine din Germania.
Benko deţine participaţii majoritare la cele mai multe companii Signa, prin intermediul Family Benko Private Foundation şi Laura Private Foundation.
Anul acesta, un judecător a cerut Tribunalului să determine capacitatea de plată a lui Benko, susţinând că nu şi-a îndeplinit integral obligaţiile financiare pe care şi le-a asumat în procedurile de insolvenţă ale Signa Holding GmbH.
Benko a abandonat în 2013 toate rolurile oficiale de conducere, după o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare, în schimb a condus un comitet consultativ neoficial până în noiembrie 2023. Totuşi, Benko este recunoscut de administratorii judiciari ai Signa Prime ca fiind implicat în deciziile şi tranzacţiile importante, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Situaţia lui Benko este diferită de cea a altor investitori în sectorul imobiliar, el continuând să facă achiziţii semnificative chiar şi în ultimii ani. În condiţiile în care preţurile proprietăţilor comerciale sunt în scădere, sporeşte lipsa de încredere a investitorilor, iar structura corporate obscură a Signa o face în mod deosebit vulnerabilă.
Ani de zile, piaţa imobiliară din Europa a fost în creştere, sprijinită de dobânzile ultra-scăzute, dar majorarea semnificativă a costurilor construcţiilor şi a dobânzilor a dus la intrarea în insolvenţă a unor dezvoltatori, în condiţiile în care băncile au redus creditarea, tranzacţiile au îngheţat şi preţurile au scăzut.
Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat o divizie a Signa la “junk” (nerecomandat pentru investiţii).
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More
View Comments