Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzSursa foto: Pixabay
Criza energetică din jurul Europei s-a agravat pe măsură ce rețeaua de aprovizionare cu combustibil a Germaniei a fost lovită de un atac cibernetic pe 29 ianuarie, potrivit zerohedge.com. Incidentul urmează tensiunilor tot mai mari dintre SUA și Rusia din cauza Ucrainei.
Există posibilitatea ca gazoductul Nord Stream 2 din Rusia către Germania să fie oprit dacă Rusia invadează Kievul. SUA au insistat că vor bloca deschiderea conductei în cazul unei invazii ruseşti a Ucrainei. Săptămâna aceasta, a avut loc un atac cibernetic care a paralizat parțial cea mai critică rețea de combustibil a Germaniei, pe măsură ce tulburările geopolitice s-au agravat în regiune.
S&P Global Platts raportează că atacul a vizat compania de energie Mabanaft Group și compania de stocare Oiltanking Group. Au fost raportate întreruperi ale aprovizionării cu produse petroliere în Germania, cel mai mare consumator de petrol din Europa.
Oiltanking a declarat forță majoră la unsprezece terminale din Germania și funcționa la „capacitate limitată”.
„Toate părțile continuă să lucreze pentru a restabili operațiunile la normal în toate terminalele noastre cât mai curând posibil”, au spus ambele companii într-un comunicat de presă comun.
Șeful sistemului de securitate IT din Germania a numit incidentul serios, „dar nu grav”.
Bloomberg a anunţat că întreaga daună nu este încă cunoscută, dar servește ca un exemplu a modului în care infractorii cibernetici au atacat rețelele de infrastructură critică în ultimii ani. Un incident similar a avut loc în luna mai anul trecut, când hackerii au forțat cea mai mare rețea de conducte de combustibil din SUA, deținută de Colonial Pipeline Co., să plătească milioane răscumpărare. Întreruperea a dus la întreruperi și creșteri ale prețurilor la benzinăriile din SUA.
„Toate părțile continuă să lucreze pentru a restabili operațiunile la normal în toate terminalele noastre cât mai curând posibil”, a spus Mabanaft. Nu a existat nicio comunicare din partea companiei cu privire la momentul în care atacul cibernetic va fi rezolvat.
„Având în vedere potențiala fragilitate a lanțului de aprovizionare cu combustibil – așa cum a evidențiat recent deficitul din Marea Britanie – atacurile cibernetice pot provoca perturbări pe scară largă pentru consumatori și întreprinderi”, a spus șeful de management al produselor Huntsman Security, Piers Wilson.
„Din fericire, atacul asupra Oiltanking nu va înregistra perturbări pe scară largă în Germania, dar trebuie privit ca un semnal de alarmă pentru organizațiile care încă nu au încredere 100% în propria apărare cibernetică și a partenerilor lor”, a spus Wilson.
Atacul cibernetic asupra rețelei petroliere a Germaniei are loc în timp ce SUA și aliații săi europeni pregătesc sancțiuni împotriva Rusiei dacă aceasta invadează Ucraina. În plus, Germania se confruntă cu o criză energetică, deoarece renunță la centralele electrice pe bază de combustibili fosili și pe cele nucleare pentru surse regenerabile nesigure. Până acum, rușii nu au fost încă acuzați pentru atacul cibernetic.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More