Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzAutoritatea de sancțiuni a Statelor Unite a lansat o anchetă la Raiffeisen Bank International (RBIV.VI) cu privire la afacerile sale legate de Rusia, sporind controlul asupra creditorului austriac care joacă un rol critic în economia rusă, scrie Reuters.
Răspunzând la întrebările Reuters, banca a declarat că a primit în ianuarie o solicitare din partea Biroului de Control al Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA pentru „clarificarea activității de plăți și a proceselor aferente menținute de RBI în lumina evoluțiilor recente legate de Rusia și Ucraina.”
Agenția americană a cerut un răspuns până în februarie, a spus persoana respectivă pentru Reuters, adăugând că avocații Raiffeisen au negociat o prelungire, angajându-se să răspundă la întrebări în trei tranșe de informații care urmează să fie trimise la începutul lunii aprilie, mai și iunie.
Un purtător de cuvânt al Departamentului de Trezorerie al SUA a refuzat să comenteze.
Raiffeisen a declarat pentru Reuters că cooperează pe deplin cu OFAC și că a înțeles că cererea nu a fost declanșată de o anumită tranzacție sau afacere. Banca a mai spus că are procese în vigoare pentru a asigura respectarea sancțiunilor.
Un purtător de cuvânt a spus că este „încrezător că informațiile furnizate OFAC le vor satisface cererea”, adăugând că întrebările puse sunt de „natură generală”.
Raiffeisen nu a fost sancționat în trecut, dar cererea de informații din ianuarie îngrijorează autoritățile financiare europene responsabile cu supravegherea băncii din cauza potențialului ca aceasta să poată duce în cele din urmă la sancțiuni împotriva lui Raiffeisen, au spus două persoane cu cunoștințe directe în acest caz.
Raiffeisen este profund încorporată în sistemul financiar rus și este una dintre singurele două bănci străine de pe lista cu 13 „instituții de credit cu importanță sistemică” a băncii centrale ruse, subliniind importanța acesteia pentru economia Rusiei, care se confruntă cu sancțiunile occidentale.
Fiind al doilea cel mai mare creditor al Austriei, Raiffeisen susține, de asemenea, o mare parte din economia austriacă, precum și operațiuni extinse în Europa de Est. Un oficial austriac a spus că autoritățile austriece monitorizează îndeaproape situația de la Raiffeisen și afacerile acesteia din Rusia, din cauza importanței băncii.
La aproape un an de când Moscova a lansat ceea ce numește o „operațiune militară specială” în Ucraina, Raiffeisen se numără printre puținele bănci europene care au rămas în Rusia.
Dar s-a confruntat cu critici, inclusiv din partea investitorilor, cu privire la decizia sa de a continua să facă afaceri cu Moscova. Banca și-a apărat anterior poziția, spunând că expunerea sa față de Rusia este limitată.
Raiffeisen a realizat un profit net de aproximativ 3,8 miliarde de euro anul trecut, mulțumită în mare parte unui profit de 2 miliarde de euro din afacerile sale din Rusia. Între timp, rușii au depus peste 20 de miliarde de euro la bancă.
Ministerul eston de Externe a anunţat luni că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al…
Germania va organiza cu sprijinul Iordaniei un "pod aerian umanitar către Gaza", a anunţat luni…
Secretarul general al Guvernului, Radu Oprea, a susţinut luni că în cazierul său judiciar nu…
Departamentul Securităţii Interne din Statele Unite a transmis luni că ia măsuri pentru a readuce…
Preşedintele american Donald Trump, aflat în vizită în Scoţia, a anunţat luni că Statele Unite…
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat luni că Israelul nu-şi va înceta ofensiva în Fâşia…
This website uses cookies.
Read More