Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzBanca Transilvania a acordat peste 165.000 de împrumuturi companiilor și persoanelor fizice în primele nouă luni ale anului. Activele Grupului BT au ajuns la 86,4 miliarde lei la finalul trimestrului trei, creditele au crescut până la 40,3 miliarde lei, iar depozitele clienților au ajuns la 71,4 miliarde lei, din care 49,6 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 21,8 miliarde lei ale persoanelor juridice.
Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania este de 1.568,75 milioane lei, din care cel al băncii este de 1.385,04 milioane lei, ca rezultat al eficientizării și consolidării businessului. Subsidiarele și participațiile de capital au contribuit cu peste 183 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT. Eficienţa operațională se păstrează la nivel confortabil și este de 43,95%, potrivit unui comunicat al băncii .
Banca Transilvania a continuat să susțină și în trimestrul trei din 2019 economia românească, antreprenorii și populația, potrivit unui comunicat al băncii. BT a înregistrat o creștere solidă a creditării, cu peste 60.000 de împrumuturi acordate. Operațiunile prin banca au crescut cu 31% în primele nouă luni ale anului față de aceeași perioada a anului trecut. De asemenea, banca a continuat focusul pe tehnologie și automatizare, înregistrând în acest trimestru mai multe premiere în România, cum ar fi lansarea retragerilor de numerar cu telefonul de la bancomate sau posibilitatea, pentru antreprenori, de a deschide și alimenta 100% online contul de capital social, mai spune comunicatul.
Taxa pe activele BT, calculată la sfârșitul primului semestru din acest an și achitată în 25 august, a fost de 90.502 mii lei. Până în 25 august 2020, această va fi regularizata în funcție de suma rezultată din calcularea taxei la nivelul întregului an. Potrivit nivelului taxei preliminare pe active, calculată la dată de referință 30 iunie 2019 și luând în considerare un calcul proporțional, dacă BT ar înregistra efectul acestei taxe pentru perioada de 9 luni încheiată la 30 septembrie a.c., profitul net la această dată ar ajunge la 1.328,03 milioane lei de la 1.385,04 milioane lei.
Rata expunerilor neperformante ale Băncii Transilvania, conform indicatorului EBA, este de 4,49% la 30 septembrie 2019. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 96%. Capitalul intern generat pe parcursul primelor trei trimestre ale acestui an oferă Băncii Transilvania confortul de a putea să răspundă așteptărilor acționarilor în ceea ce privește randamentul capitalului investit, precum și pregătirea structurii de capital și resurse BT pentru cerințele MREL care vor intră în vigoare în etape din 2020. Solvabilitatea băncii fără profitul anului 2019 este de 18,12%, iar cu profitul inclus această este de 21,10%.
BT în primele nouă luni ale anului:
Focus pe digital inclusiv în trimestrul III din acest an. 4 premiere în România:
Grupul Financiar Banca Transilvania în primele 9 luni din acest an:
La începutul lunii octombrie 2019, Grupul Financiar Banca Transilvania a anunțat intrarea pe piață pensiilor administrate privat, prin achiziționarea a 100% din Certinvest Pensii de către BT Asset Management și BT Investments
Guvernul chinez anunţă plata unei alocaţii anuale fără precedent de aproximativ 420 de euro pentru…
Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…
Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…
Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…
Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…
This website uses cookies.
Read More