Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
Refuz
Criza dintre Rusia și Ucraina trebuie privită ca un „apel de trezire” pentru aprovizionarea cu energie a Austriei și Europei, a spus ministrul austrian al Economiei Margarete Schramböck (ÖVP). Într-o emisiune la ORF, duminică, ea a pledat și pentru crearea unor rezerve strategice de gaze, pentru care ar putea fi necesar un cadru legal, asemănător cu legea stocării petrolului. Pe termen mediu, trebuie extinse alte forme de energie și găsiți alți furnizori de gaze.
Spre deosebire de Germania, de exemplu, Austria are contracte de furnizare de gaze pe termen lung cu Rusia, „și chiar și în cele mai grele vremuri ale Războiului Rece, Rusia a furnizat gaze”, a subliniat ministrul. În plus, Austria are și contracte pe termen lung cu Norvegia.
Totuşi, sunt necesare noi parteneriate energetice, ministrul purtând recent discuții în Emiratele Arabe Unite și Oman. În martie, ea va merge și în Arabia Saudită. UE este în discuții cu Qatar privind livrările de gaz. “Spre deosebire de Uniunea Europeană, noi suntem în favoarea contractelor pe termen lung”, a spus Margarete Schramböck.
Aceasta a mai spus că gazoductul Nord Stream 2 va face, probabil, parte din pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei „dacă există o invazie”. Aceasta nu se referă la livrările de gaz existente, ci doar la punerea în funcțiune a noii conducte.
Unele țări cer Austriei să refuze să participe la proiectul Nord Stream 2, dar Viena nu va fi de acord cu acest lucru, a declarat Margarethe Schramböck, ministrul digitalizării și economiei , la postul de televiziune ORF2 , potrivit Ria Novosti. Ea a explicat că Austria „a investit foarte mult în această conductă” prin intermediul companiei petroliere de stat OMV.
Dacă nu va exista nicio „invazie” (în Ucraina), atunci Nord Stream 2 ar trebui, desigur, să fie pus în funcțiune”, a concluzionat Shrambek.
Aprovizionarea cu gaze a Austriei nu este în pericol din cauza crizei actuale, a spus Schramböck. Europa trebuie să fie suverană, „asta se aplică în toate direcțiile, față de SUA și, de asemenea, față de Rusia”.
Construcția Nord Stream 2 a durat trei ani și a fost finalizată pe 10 septembrie 2021. Acum ambele linii sunt umplute cu gaz, iar conducta de gaz este gata să transporte gaze. Cu toate acestea, Germania a suspendat procesul de certificare a Nord Stream 2 AG ca operator până la finalizarea reorganizării conform legii.
Astfel, în Germania, a fost creată o subsidiară, Gas for Europe GmbH, care va deveni proprietara și operatorul tronsonului de 54 de kilometri al Nord Stream 2, care trece în apele germane.
Serviciul de presă al Agenției Federale de Rețea (Bundesnetzagentur) a spus că certificarea va fi reluată după ce principalele active vor fi transferate către această companie și se va verifica caracterul complet al documentației.
Rusia a remarcat în mod repetat că proiectul gazoductului, căruia i se opun în mod activ Statele Unite , care își promovează gazul natural lichefiat în UE, precum și Ucraina, care se teme să nu piardă tranzitul, este de natură comercială și este benefic pentru toate părțile.
În ultimele luni, Occidentul a acuzat Moscova că pregătește o „invazie a Ucrainei”. Rusia respinge planurile care i-au fost atribuite de escaladare a conflictului și reamintește că Kievul nu respectă acordurile de la Minsk. În același timp, Statele Unite și NATO pompează arme în Ucraina, împingând-o astfel către aventuri militare, scrie Ria Novosti.
Preşedintele american Donald Trump se va întâlni luni cu premierul britanic Keir Starmer la staţiunea…
Acordul comercial încheiat de Statele Unite şi Uniunea Europeană, care prevede tarife vamale de 15%…
Producătorul olandez de bere Heineken a salutat luni acordul comercial dintre Statele Unite şi Uniunea…
China a exprimat ''opoziţia sa fermă'' faţă de întâlnirea din India dintre preşedintele ceh Petr…
Phenianul nu are "niciun motiv" de a relua dialogul diplomatic cu Seulul, a declarat luni…
Google a recunoscut că sistemul său de avertizare timpurie în caz de cutremur nu a…
This website uses cookies.
Read More