International

RIA Novosti: Şefii Donetk și Lugansk i-au cerut lui Putin să recunoască independenţa republicilor

* Pușilin și Pasechnik s-au adresat lui Putin cu o cerere de recunoaștere a independenței republicilor

 

Șefii republicilor autoproclamate Donețk (RPD) și Lugansk (LPR), Denis Pușilin și Leonid Pasechnik, au făcut apel la Vladimir Putin cu o cerere de recunoaștere a independenței RPD și LPR, potrivit Ria Novosti. 

În plus, șefii republicilor i-au cerut președintelui Rusiei să ia în considerare posibilitatea încheierii unui acord de cooperare și posibilitatea interacțiunii în sectorul apărării.
După cum a remarcat șeful DPR , autoritățile ucrainene au decis asupra unei soluții în forță a conflictului. El a subliniat că Donbasul apreciază foarte mult eforturile Moscovei în procesul de negociere a acordurilor de la Minsk, dar acordurile nu împiedică Kievul , care primește sprijin militar de la Washington , să încalce armistițiul stabilit.
Pushilin a adăugat că locuitorii din Donbass se simt ruși în spirit, iar scopul lor principal este integrarea cu Rusia.
„Deciziile dumneavoastră politice – precum recunoașterea documentelor eliberate locuitorilor republicilor noastre, precum și posibilitatea de a deveni cetățean al Federației Ruse – sunt neprețuite pentru noi, ca și pentru oamenii care se simt ruși în spirit și vor integrarea în societatea socio-politică și spațiul cultural rusesc”, a spus el.
Informațiile despre pregătirea Forțelor Armate ale Ucrainei pentru o ofensivă la scară largă au fost confirmate și de șeful LPR Leonid Pasechnik .
„Stimate Vladimir Vladimirovici, pentru a preveni moartea în masă a populației civile a republicii, dintre care 300.000 sunt cetățeni ai Rusiei, vă rog să recunoașteți suveranitatea și independența Republicii Populare Lugansk”, a spus el într-un discurs difuzat de postul de televiziune Rossiya 24.
Potrivit acestuia, o catastrofă umanitară în regiune a fost evitată doar datorită asistenței rusești.

View Comments

Articole recente

MIPE, despre reducerea alocării din PNRR: Pe fondul creşterii economice reale mai ridicate, valoarea actualizată pentru România a fost diminuată cu 2,1 miliarde euro, respectiv o scădere de 14,87%

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene transmis, sâmbătă, explicaţii cu privire la reducerea alocării din PNRR…

2 ore ago

Întâlnire de lucru ASFOR România  – AFCB Bulgaria

Oficialii ASFOR s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Asociației Forestierilor din Bulgaria (AFCB). Delegația bulgară a…

2 ore ago

Rusia preia astăzi preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU

Rusia preia sâmbătă preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU, responsabilitate pe care o…

2 ore ago

DIICOT: 35 de persoane trimise în judecată după ce au vândut subevaluat 2.450 de vagoane; prejudiciul – aproximativ 7.500.000 euro

Procurorii DIICOT Timişoara au trimis în judecată 35 de persoane, cetăţeni români şi libanezi, o…

3 ore ago

Poliţia din New York, în alertă maximă o săptămână, după istorica punere sub acuzare a lui Trump

Poliţia din New York a intrat "în alertă maximă" înaintea înfăţişării de marţi în faţa…

3 ore ago