Românii încep să aleagă destinații inedite, care în trecut nu erau pe harta turistică a lumii (DAL Travel)

  • DAL Travel: Kurdistan – Irak, Iran, Pakistan și Bangladesh dar și cele 4 STAN-uri din Asia Centrală au început să fie căutate de către turiștii români. Iată care este topul destinațiilor inedite, ca alternativă la destinațiile clasice
  • Daniela Nedelcu: „Circuitele de grup sunt cele mai sigure modalități pentru turism. Majoritatea turiștilor care optează pentru aceste circuite au vizitat minim 30 de țări

Potrivit consultanților DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România cu produse turistice tip premium înființat în anul 2000 și membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), destinații inedite, unele dintre ele părând „de neatins” în trecut, au început să fie din ce în ce mai căutate de către turiștii români care optează pentru circuite cu însoțitor de grup. Printre cele mai solicitate se numără Kurdistan – Irak, Iran, Pakistan și Bangladesh, dar și Etiopia, Sudan sau țările de pe coasta de vest a Africii, precum Sierra Leone, Guinea, Guinea Bisau, Gambia și Senegal.  Majoritatea destinațiilor se află în Asia și Africa.

Unul dintre cele mai de succes circuite cuprinde „cele 4 STANURI” din Asia Centrală: Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan și Tadjikistan. La hotarul dintre Orient şi Occident, între întinderea munţilor Ural, imensitatea teritoriului Rusiei şi a Mării Caspice, se află câteva dintre ţările cele mai vechi ale continentului asiatic, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanităţii, țări a căror istorie este strâns legată de legendarul Drum al Mătăsii, care a unit timp de secole Europa de Asia de Est, transportând mărfuri, dar şi idei şi ştiinţă. Cele 4 țări reprezintă destinații sigure și reușesc, în ultimii ani, să atragă turiști din toată lumea. Printre evenimentele și atracțiile la care sunt atrași turiștii se numără Centrul de hârtie din mătase, spectacol oferit de Teatrul de Costume Istorice „El Merosi” dar și urcare cu telecabina pentru a admira Valea Shimbulak sau plimbări cu barca pe Lacul Issyk Kul. Circuitul, care cuprinde și orașe cunoscute precum Almaty, Bishkek, Tashkent, Bukhara sau Samarkand, are loc în perioada 17 august – 1 septembrie 2022, iar costul acestui pachet turistic este de 3250 de euro.

Ca de obicei, turiștii noștri doresc să viziteze și să aprofundeze destinații inedite, unde nu au mai călătorit. Majoritatea turiștilor care optează pentru aceste circuite au vizitat minim 30 de țări. Circuitele de grup cu însoțitor sunt cele mai sigure forme de turism iar orice destinație pe care o propunem este verificată înainte de a lansa produsul. Alături de cazare asigurăm excursiile la fața locului și cele mai eficiente modalități de transport. Țările pe care le promovăm doresc să-și dezvolte turismul și primesc vizitatorii asigurându-le cea mai mare siguranță. Turiștii care au revenit din aceste circuite au fost extrem de plăcut surpinși și nu au simțit nicio diferență de calitate față de circuitele din Europa occidentală, America Latină sau alte destinații mult mai cunoscute. Puțini știu că și în aceste țări, mult timp marginalizate din punct de vedere turistic, există structuri de cazare de calitate, servicii de calitate și nenumărate obiective turistice extraordinare”, subliniază Daniela Nedelcu, director general al agenției DAL Travel.

► În topul destinațiilor inedite se află Pakistanul de Nord. Constituind granița naturală pentru nu mai puţin de cinci ţări, Masivul Himalaian atrage ca un magnet mii de vizitatori dornici să-i descopere măreţia, să îi admire peisajele grandioase sau să îi cunoască locuitorii care, separaţi de văile până acum inaccesibile, şi-au creat culturi specifice, cu tradiţii care mai de care mai interesante. Una dintre căile cele mai uşoare de a cunoaşte secretele zonei este de a începe explorarea nordului Pakistanului, urmând una dintre cele opt minuni ale lumii moderne, Autostrada Karakorum. Programul include fermecătoarele oraşe Islamabad şi Lahore, locuri unde istoria vorbeşte la tot pasul, și maiestuoşii munţi aflaţi în zona de nord a Pakistanului. Circuitul are loc în perioada 15-28 septembrie și costă 3690 de euro de persoană.

► Tot în Asia Centrală, o destinație în sine foarte căutată o reprezintă UZBEKISTAN. DAL Travel organizează un circuit în Uzbekistan în perioada 15-23 septembrie 2022, care include traseul Tashkent – Samarkand – Bukhara – Khiva și costă 1692 de euro. Printre altele, turiștii pot explora bazarele locale și Deșertul Kyzylkum.

► În top urmează ETIOPIA, principalul circuit fiind în perioada 21 septembrie – 5 octombrie, cu ocazia Festivalului Meskel dedicat Sfintei Cruci, care se celebrează de peste 1.600 de ani în Etiopia, una dintre cele mai mari țări ortodoxe și unica ţară din lume în care Calendarul Iulian este încă oficial, o „insulă” de ortodoxie. Circuitul costă 3895 de euro de persoană.

IRAN reprezintă o ocazie unică de întoarcere în timp printr-un singur cuvânt: PERSIA, cu istoria sa de peste 4000 de ani, una dintre cele mai vechi şi bogate culturi din lume, cu legendele şi poveştile Seherezadei care ne-au încântat copilăria, cu oameni ospitalieri, oraşe pline de istorie, unele aflate pe celebrul „drum al mătăsii”, cu monumente şi vestigii care vă vor transpune în trecut. DAL Travel organizează mai multe circuite în octombrie și noiembrie, cu tariful de 2190 de euro.

Topul destinațiilor inedite este continuat de Bangladesh și Sudan. De asemenea, DAL Travel mai organizează circuite care cuprind țările de pe coasta Africii de Vest – Sierra Leone, Guinea, Guinea Bisau, Gambia și Senegal dar și din Golful Persic – Emiratele Arabe Unite, Oman, Bahrain și Kuwait.

Pentru toate aceste destinații, transportul este asigurat cu companii aeriene de linie iar cazarea este asigurată la hoteluri de 4 și 5 stele. Lucrătorii din turism din Africa sau din Asia Centrală sunt foarte primitori, ospitalitatea făcând parte din cultura lor. Turiștii români vor rămâne surprinși să descopere hoteluri de 5 stele în Kurdistan sau servicii de top în Asia Centrală ori pe coasta Africii de Vest.

***

Cu peste 20 de ani de experiență pe piața turismului din România, agenția de turism DAL Travel s-a făcut remarcată și apreciată atât datorită circuitelor de grup organizate fără cusur în destinații de pe toate continentele, dar și prin prisma organizării de vacanțe individuale sau de afaceri complet personalizate după dorințele și/sau nevoile clienților.

Fiind încă de la înființare o agenție de turism tour operatoare membră ANAT și IATA, am putut să le oferim partenerilor noștri B2B siguranța că toate serviciile noastre sunt de calitate înaltă și că împreună le putem dărui turiștilor experiențe de top în orice colț al lumii, chiar și în această perioadă pandemică dificilă prin care traversăm. Am reușit să supraviețuim pe piața turismului în perioada de pandemie prin forțe proprii, deoarece nu am dorit să renunțăm nici la activitatea noastră, nici la oamenii din agenție.  Pasiunea pentru călătorie este una dintre credințele noastre, iar datorită ei am riscat totul chiar și atunci când situația generată de pandemie nu ne dădea speranțe. În acest moment pot spune că toate eforturile noastre nu au fost zadarnice, motivându-ne să mergem mai departe.

Articole recente

Retailerii europeni sting lumina şi reduc programul de funcţionare pentru a economisi energia

Pe măsură ce facturile la energie cresc şi apare riscul raţionalizării, unii retaileri europeni au…

16 minute ago

Ungaria limitează exporturile de lemn de foc din cauza crizei energetice

Guvernul ungar controlează, începând de miercuri, comerţul cu lemn de foc prin intermediul unor noi…

29 de minute ago

Ministrul Mediului: Nivelul radiaţiilor, în perioada războiului, nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România

Nivelul radiaţiilor, în perioada războiului, nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România,…

35 de minute ago

Mol a plătit banii datoraţi de Rusia Ucrainei pentru reluarea livrărilor de petrol prin conducta Drujba

Mol, cea mai mare companie de rafinare din Ungaria, a anunţat miercuri că a plătit…

36 de minute ago

China îşi retrage promisiunea de a nu trimite trupe în Taiwan după unificare

China şi-a retras o promisiune de a nu trimite trupe sau personal administrativ în Taiwan…

o oră ago

Popeyes România pregătește deschiderea celui de-al treilea restaurant, în AFI Cotroceni

Popeyes România anunță deschiderea celui de-al treilea restaurant în București, în AFI Cotroceni, pe 20…

o oră ago