Categories: Burse/Investitii

Romcab anunță că a rambursat datoriile către mai multe bănci, printre care Eximbank și Banca Transilvania, cu banii împrumutați în martie

Producătorul de cabluri Romcab (MCAB) a rambursat datoriile către mai multe bănci, printre care Eximbank și Banca Transilvania, cu banii împrumutați în martie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

ROMCAB a anunțat că, ieri, 27.12.2021, au fost rambursate datoriile înregistrate către următorii creditori rămași în tabelul definitiv de creanțe: Banca de Export – Import a Romaniei EximBank S.A. – atât în nume propriu, cât și în numele și contul Statului român, Compania de Asigurare – Reasigurare EximAsig S.A., Banca Transilvania S.A., Techventures Bank (fosta Banca Feroviara S.A.), Intesa San Paolo Bank Romania S.A., Impuls Leasing I.F.N. S.A., Transilvania Leasing și Credit I.F.N. S.A., BT Leasing I.F.N. S.A., Berecki Ferenc și Elisabeta.

Valoarea totală acestor creanțe reprezintă 63% din valoarea creanțelor rămase de
rambursat conform programului de plăți ce face parte integrantă din planul de
reorganizare.

Rambursarea acestor datorii ale Romcab S.A., programată inițial pentru perioada decembrie 2023 – februarie 2024, conform prevederilor planului de reorganizare,  a fost posibilă prin implementarea facilității de finanțare comunicată pieței de capital în luna martie a.c. prin raportul curent nr. 4099 din 25.03.2021, finanțare în sumă de 23 milioane euro, potrivit comunicatului.

La aceasta,  se adaugă și alte lichidări ale datoriilor realizate din cash-flow-ul propriu al companiei, avându-i drept beneficiari pe alți doi creditori, respectiv International Investment Bank și BRD Sogelease I.F.N. S.A., reprezentând 14% din valoarea creanțelor menționate în graficul inițial de distribuiri al planului de reorganizare.

Compania și-a cerut insolvența, în 2017, după ce a raportat o pierdere de 39 de milioane de euro, pentru 2016, deşi înregistrase un profit de 9 milioane de euro, în primele nouă luni ale anului anterior. De asemenea, Romcab a raportat o depreciere masivă a stocurilor, de la 629,62 milioane de lei, la 30 septembrie 2016, la 498,9 milioane de lei, la 31 decembrie 2016 (conform datelor auditate).

Acțiunile Romcab (MCAB) au revenit la tranzacționare, în 4 martie 2021, după confirmarea planului de reorganizare, în instanță, pe 18 februarie, și aprobarea revenirii pe bursă de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

În august, DIICOT a anunțat că directorii unei companii listate la BVB au fost trimiși în judecată pentru că au înșelat acționarii, prejudiciul fiind de 4,9 milioane de lei. Era vorba despre cazul Romcab.

View Comments

Articole recente

UE şi Norvegia au stabilit să-şi consolideze cooperarea pentru garantarea aprovizionării cu gaze

Uniunea Europeană şi Norvegia au stabilit să-şi intensifice cooperarea pentru a garanta surse adiţionale de…

5 ore ago

Klaus Iohannis a reafirmat la Bruxelles convingerea privind viitorul european al regiunii Balcanilor de Vest

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi…

6 ore ago

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare; indice de alocare – 0,2393196964

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare, indicele de alocare fiind de 0,2393196964, potrivit…

6 ore ago

Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon

Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon, o așa-numită…

7 ore ago

Posibilitatea transformării grupurilor de luptă aliate în brigăzi, decisă la Summitul NATO de la Madrid (surse)

Posibilitatea ridicării grupurilor de luptă din România şi din alte ţări estice la rang de…

7 ore ago

Ucraina e “un viitor partener egal pentru cel puţin 27 de ţări UE”, afirmă Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat acordarea statutului de ţară candidată la aderare Ucrainei, despre…

7 ore ago