International

Rusia: Duma de Stat va ratifica luni tratatele de anexare a celor patru regiuni ucrainene

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) va ratifica luni “tratatele internaţionale de anexare” semnate cu regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, a anunţat duminică preşedintele instituţiei, Viaceslav Volodin, transmite EFE, potrivit Agerpres.

“Luni vom aborda introducerea de amendamente la legile constituţionale, precum şi ratificarea tratatelor internaţionale”, a declarat Volodin la televiziunea publică.

Oficialul rus a explicat că deputaţii au în faţă “o activitate importantă” pentru a crea “un cadru legal unificat” pentru locuitorii regiunilor anexate.

În acest sens, Volodin a amintit că Duma a trebuit să adopte circa 70 de noi legi în 2014, când Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea.

Autorităţile ruse urmează exact aceiaşi paşi pe care i-au făcut când Rusia a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea, unde a avut loc şi acolo un referendum ilegal şi care a fost integrată în Federaţia Rusă după un proces de anexare realizat pe repede înainte.

Volodin a făcut aluzie şi la faptul că Rusia nu controlează încă în întregime teritoriile anexate, nici în aşa-zisa “republică populară Doneţk”, nici în Herson şi nici în Zaporojie.

“Da, în aceste regiuni au loc lupte. Trebuie să ţinem cont de acest aspect şi să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a elibera teritoriul Federaţiei Ruse”, a susţinut el.

Marţi va fi rândul Consiliului Federaţiei (Senatul rus) să ratifice “tratatele”, după care preşedintele Vladimir Putin va promulga legea federală pe această temă.

Articole recente

Interviu Oana Ozmen: 2022 – un an decisiv privind diplomaţia parlamentară şi modele de bună practică în domeniul eficienţei energetice

 * Interviu cu deputatul PNL Oana Ozmen Reporter: Stimată doamnă Oana Ozmen, care au fost…

17 minute ago

Eurodeputaţii au adoptat reguli mai stricte privind publicitatea politică

Parlamentul European a adoptat joi, la Bruxelles, un raport în care susţine numeroase modificări ale…

25 de minute ago

Premierul Rishi Sunak: Trimiterea de avioane de luptă Ucrainei ar necesita luni sau chiar ani de antrenament

Premierul britanic Rishi Sunak a subliniat joi că trimiterea avioane de luptă Ucrainei ar necesita…

28 de minute ago

Scholz nu vede şanse pentru tratative de pace decât după retragerea trupelor ruse din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz consideră că nu sunt şanse pentru un final negociat al războiului…

29 de minute ago

SIF Banat Crișana a cerut convocarea AGA SIF Hoteluri pentru reducerea capitalului social și distribuire de cash către acționari

SIF Banat Crișana a cerut convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor SIF Hoteluri (CAOR), pentru…

o oră ago