Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzWhatsApp trebuie să se pregătească să părăsească piaţa rusă, a declarat vineri un parlamentar rus implicat în reglementarea sectorului IT, care a avertizat că aplicaţia de mesagerie deţinută de Meta Platforms va fi foarte probabil plasată pe o listă cu aplicaţii restricţionate în Rusia, relatează Reuters, potrivit Agerpres.
Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luna trecută o lege care autorizează dezvoltarea cu sprijinul statului rus a unei aplicaţii de mesagerie care să fie integrată cu serviciile guvernamentale, în timp ce Rusia încearcă să-şi reducă dependenţa faţă de platforme străine precum WhatsApp şi Telegram.
Potrivit vicepreşedintelui comisiei de informaţii din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Anton Gorelkin, respectiva aplicaţie rusă de mesagerie, denumită MAX, poate câştiga cota de piaţă dacă în cele din urmă WhatsApp, aplicaţie folosită zilnic de 68% dintre cetăţenii ruşi, va fi nevoită să se retragă din Rusia.
“A sosit momentul ca WhatsApp să se pregătească să părăsească piaţa rusă”, întrucât “prezenţa unui asemenea serviciu în spaţiul digital al Rusiei este de fapt o ameninţare legală la adresa securităţii naţionale”, a indicat acelaşi parlamentar, care a amintit că societatea Meta este considerată în Rusia o organizaţie extremistă, după ce aplicaţiile Facebook şi Instagram au fost interzise pe teritoriului rus de când a început războiul cu Ucraina în anul 2022.
Întrebat dacă WhatsApp trebuie să părăsească Rusia, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns doar că toate serviciile de acest tip trebuie să respecte legislaţia rusă.
Cât despre aplicaţia de mesagerie Telegram, fondată pe Pavel Durov, miliardar cu mai multe cetăţenii, inclusiv rusă, acuzat şi arestat în Franţa pentru o serie de infracţiuni legate de crima organizată, aceasta ar putea evita interzicerea în Rusia dacă se conformează legislaţiei acestei ţări, a declarat de asemenea deputatul Anton Gorelkin. Telegram a iniţiat deja procedura constituirii unei entităţi legale în Rusia, potrivit organismului rus de reglementare Roskomnadzor.
Kremlinul a publicat săptămâna aceasta o listă cu instrucţiuni emise de preşedintele Putin, care cuprinde şi un ordin de introducere a unor restricţii suplimentare asupra folosirii de programe informatice, inclusiv servicii de comunicaţii, produse în “ţările neprietenoase”, adică ţările care au impus Rusiei sancţiuni şi/sau care sprijină Ucraina în războiul cu Rusia, termenul de implementare al acestor dispoziţii fiind 1 septembrie anul acesta.
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…
Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…
Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…
Acțiunile Palantir au crescut cu peste 2% vineri, atingând un nou record. Furnizorul de software…
This website uses cookies.
Read More