International

Rusia va reveni la START daca SUA renunţă la ”poziţia lor ostilă” (MAE)

Rusia va reveni la respectarea deplină a tratatului Noul START privind măsurile pentru reducerea şi limitarea în continuare a armelor strategice ofensive (Treaty on Measures for the Further Reduction and Limitation of Strategic Offensive Arms) dacă Washingtonul va renunţa la ”poziţia sa ostilă” faţă de Moscova, au relatat agenţiile de presă ruse, citându-l pe ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov – transmite Reuters sâmbătă, potrivit Agerpres.

Statele Unite au anunţat la începutul acestei săptămâni că vor înceta să mai furnizeze Rusiei unele notificări cerute în cadrul tratatului, între care actualizări privind locaţia rachetelor şi a lansatoarelor lor, ca represalii pentru ”încălcările continue” ale Moscovei faţă de acord.

Potrivit lui Riabkov, anunţul nu a fost o surpriză pentru Moscova, iar decizia Rusiei de a suspenda tratatul Noul START rămâne valabilă în ciuda oricăror contramăsuri.

”Indiferent de orice măsuri sau contramăsuri din partea SUA, decizia noastră de a suspenda Tratatul START este de neclintit”, a declarat acesta, citat de agenţia de presă TASS.

”Iar propria noastră condiţie pentru a reveni la un tratat pe deplin operaţional este ca SUA să renunţe la poziţia fundamental ostilă faţă de Rusia”.

Articole recente

Peter DE BOER, DN AGRAR: Investim mult în robotizare; Până la sfârșitul anului, vom avea doi roboți care reduc cu 50% munca manuală

DN Agrar pune accent pe investițiile în robotizare, iar, până la sfârșitul anului, va avea…

8 minute ago

TTS fost nominalizata pentru ”European Small & Mid-Cap Awards 2023”

EuropeanIssuers – organizatia pan-europeana care reprezinta interesele companiilor europene listate pe bursele de valori, a anuntat pe…

29 de minute ago

FMI vine la Bucureşti pentru consultările anuale cu România în baza Articolului IV

O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România,…

2 ore ago

Grecia: Un fost broker de la Goldman Sachs ales la conducerea Syriza

Un fost broker de la Goldman Sachs, Stefanos Kasselakis, a fost ales duminică la preşedinţia…

2 ore ago