RWE va menţine în funcţiune două centrale pe lignit până în luna martie 2024

Grupul german de utilităţi RWE va urgenta cu opt ani închiderea termocentralelor sale pe cărbune dar, în acelaşi timp, două dintre centralele sale pe lignit, care trebuiau să fie închise la finele acestui an, vor rămâne parte din reţeaua energetică din Germania până în luna martie 2024, a declarat marţi ministrul german al Economiei, Robert Habeck, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

“Aceste centrale vor rămâne în reţea până la finele lunii martie 2023, din cauza pierderii livrărilor de gaze naturale ruseşti şi a pierderii centralelor nucleare din Franţa”, a declarat Robert Habeck, la o conferinţă de presă.

În paralel, directorul general de la RWE, Markus Krebber, a anunţat marţi că, în conformitate cu un acord convenit cu Guvernul german, grupul de utilităţi va înceta să mai producă electricitate pe bază de cărbune până în 2030, accelerând cu opt ani planurile care vizau oprirea termocentralelor pe cărbune.

“Vom pune punct producţiei de electricitate pe bază de lignit în 2030, adică de două ori mai repede decât se preconiza. În criza actuală, contribuim la securitatea aprovizionării în Germania prin majorarea, temporară, a utilizării centralelor noastre pe lignit şi astfel ajutăm la înlocuirea gazelor din producţia de electricitate. În acelaşi timp, investim miliarde de euro pentru a accelera tranziţia energetică şi suntem gata să eliminăm lignitul până în 2030”, a declarat Markus Krebbert.

Acordul convenit de RWE cu Guvernul de la Berlin este destinat să asigure aprovizionarea cu energie a Germaniei şi să economisească gaze naturale în contextul crizei energetice provocate de războiul din Ucraina. În pofida unei cereri mai mari pentru lignit în următoarele 15 luni, grupul RWE a exclus posibilitatea de a deschide noi locaţii pentru mineritul de lignit.

Articole recente

Răzvan Nicolescu, despre “taxa pe soare”: Nu există o obligaţie impusă de la Bruxelles pentru a se introduce vreo taxă pentru cei care produc energie regenerabilă

O Directivă europeană nu înseamnă să traduci un text aprobat de Parlamentul European şi de…

30 de minute ago

Germania şi Franţa susţin aderarea României, Croaţiei şi Bulgariei la spaţiul Schengen

Germania susţine aderarea Bulgariei, a Croaţiei şi a României la spaţiul Schengen, a declarat joi,…

35 de minute ago

Austria va vota în JAI împotriva aderării României şi a Bulgariei, reafirmă ministrul de interne Gerhard Karner

Ministrul de interne austriac Gerhard Karner a anunţat joi dimineaţă că va vota împotriva aderării…

42 de minute ago

Opinie: Perioadele economice marcate de turbulențe generează riscuri operaționale nedorite. Cum pot companiile să prevină frauda în contextul inflaționist actual?

Articol de opinie de Burcin Atakan, Partener Consultanță Financiară, Deloitte România În prezent, lumea se…

44 de minute ago

Florin Jianu (CNIPMMR): Discuţiile pe salariul minim trebuie să continue; obiectivul e ca mai mulţi bani să rămână la angajaţi

Discuţiile privind salariul minim pe economie trebuie să continue, iar noi am cerut suplimentar ca…

45 de minute ago