Categories: Energie

S-au alocat peste 70 mii lei pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Națională de Închideri Mine –Valea Jiului S.A.

La propunerea Ministerului Energiei în ședința de Guvern de astăzi a fost adoptată HOTĂRÂREA pentru aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Națională de Închideri Mine –Valea Jiului S.A.

S-a aprobat alocarea sumei de 73 mii lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Națională de Închideri Mine –Valea Jiului S.A., în condițiile planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii.

Așa cum am mai spus nu lăsăm pe nimeni în urmă și nu neglijăm partea socială. Chiar dacă ne-am asumat o serie de măsuri, ne asigurăm că minerii nu vor avea de suferit și vor avea parte de susținere financiară”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu.

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective ca urmare a aplicării programului de decarbonare și de închidere a minelor în perioada 2019-2032, cu modificările și completările ulterioare, s-au stabilit o serie de măsuri care să asigure o protecție socială adecvată persoanelor care activează în cadrul operatorilor economici care derulează programe de închidere a exploatărilor miniere și  pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive.

Articole recente

Biden: Washingtonul va trimite ”în curând” trupe în Europa de Est

Joe Biden a afirmat vineri că va trimite "în curând" un număr mic de soldaţi…

3 minute ago

Rusia mută provizii de sânge şi materiale medicale în apropierea Ucrainei, sporind îngrijorarea SUA

Rusia mută provizii de sânge şi alte materiale medicale în apropierea graniţei cu Ucraina, care…

11 ore ago

Laureatul Nobel Paul Krugman spune că piaţa criptomonedelor are asemănări „îngrijorătoare” cu criza subprime

„Există ecouri tulburătoare ale prăbușirii subprime” pe piața criptomonedelor, spune economistul Paul Krugman, laureat al…

12 ore ago

Electrica Furnizare vrea să se împrumute 1,5 miliarde de lei pentru finanțarea activității curente

Electrica Furnizare vrea să se împrumute 1,5 miliarde de lei pentru finanțarea activității curente, potrivit…

12 ore ago

Ucraina: Preşedintele Zelenski le cere occidentalilor să nu creeze panică, apreciind că principalul risc nu e o invazie rusă, ci ”destabilizarea din interior”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri occidentalilor să nu creeze panică în jurul tensiunilor…

13 ore ago