Categories: Burse/Investitii

Safetech Innovations raportează venituri operaționale de 5,2 milioane de lei și profit net de 0,4 milioane de lei în primul trimestru din 2022

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, raportează venituri operaționale de 5,2 milioane de lei în T1 2022, o scădere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, o cifră de afaceri de 3,4 milioane de lei, o scădere de 23% și un profit net de 0,4 milioane de lei, o creștere cu 40% față de T1 2021. În această perioadă, vânzările de servicii de securitate cibernetică, domeniul principal de activitate al companiei, au crescut cu 61% comparativ cu primul trimestru din 2021, potrivit unui comunicat al companiei.

În primul trimestru al anului 2022, am avut parte de o activitate intensă, determinată de numeroase solicitări pentru servicii de securitate cibernetică, principala noastră linie de business. Aceste servicii, care au o rată ridicată de profit, au înregistrat o creștere importantă, lucru care ne încântă. Prin urmare, în T1 2022, profitabilitatea noastră, indicatorul financiar principal pe care îl urmărim, s-a apreciat semnificativ. În ceea ce privește scăderea la nivelul cifrei de afaceri, aceasta nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru acționari deoarece este determinată de reducerea vânzărilor de soluții de securitate cibernetică, soluții cu o marjă scăzută de profit. În perioada analizată, clienții noștri s-au orientat către serviciile de securitate cibernetică, în special pentru creșterea nivelului de protecție, având în vedere faptul că numărul de atacuri cibernetice continuă să se afle pe un trend ascendent,” a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

În primul trimestru din 2022, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 74% la cifra de afaceri totală a companiei, 2,5 milioane de lei, comparativ cu 36% în T1 2021. Implementarea soluțiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 26%, 0,9 milioane de lei, față de 63% în T1 2021. Totodată, scăderea înregistrată la nivelul acestei linii de business a fost afectată și de extinderea termenelor de livrare din partea producătorilor, de la 30 la 90 de zile pentru soluțiile de securitate cibernetică, care au și o componentă de hardware. Extinderea termenelor de livrare a fost determinată de întârzierile pe lanțurile de aprovizionare. La capitolul vânzării de bunuri, acestea au echivalat cu 0,1% din cifra de afaceri totală în T1 2022.

De la începutul acestui an, Safetech Innovations a adăugat în portofoliu șase clienți noi, atât din România, cât și din străinătate. Atât clienții noi, cât și cei recurenți s-au orientat în această perioadă către serviciile de securitate cibernetică pentru creșterea nivelului de protecție, dar și pentru identificarea vulnerabilităților și riscurilor, realizarea de evaluări de conformitate, urmând ca investițiile să fie efectuate după elaborarea planurilor de măsuri rezultate în urma acestor activități. Tot mai mulți dintre clienții companiei investesc în soluții de securitate cibernetică doar în baza unui plan de măsuri.

În ceea ce privește stadiul procesului de expansiune internațională, în T1 2022, Safetech Innovations a înființat entitatea din Marea Britanie și, în prezent, așteaptă deschiderea contului bancar local. Din cauza sancțiunilor impuse în contextul războiului din Ucraina, procedura de deschidere a contului bancar a necesitat verificări complexe ale companiei mamă și ale acționarilor semnificativi. La nivel operațional, compania a selectat deja patru persoane care se vor alătura biroului de acolo în T2-T3 2022.

Pentru biroul din SUA, Safetech se află în proces avansat de înființare a societății locale și estimează că procedurile vor fi finalizate până la încheierea T3 2022. Pentru entitatea din Abu Dhabi, au fost demarate, de asemenea, procedurile de înființare a societății, dar finalizarea acestora va dura aproximativ trei luni. Compania estimează că societatea va fi efectiv înființată în luna iunie sau cel târziu în luna iulie. Începând cu luna iunie, Safetech va detașa o persoană în Abu Dhabi, care va ocupa funcția de director general adjunct și al cărui obiectiv va fi operaționalizarea companiei.

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 200 milioane de lei.

Articole recente

Mol a plătit banii datoraţi de Rusia Ucrainei pentru reluarea livrărilor de petrol prin conducta Drujba

Mol, cea mai mare companie de rafinare din Ungaria, a anunţat miercuri că a plătit…

2 minute ago

China îşi retrage promisiunea de a nu trimite trupe în Taiwan după unificare

China şi-a retras o promisiune de a nu trimite trupe sau personal administrativ în Taiwan…

46 de minute ago

Popeyes România pregătește deschiderea celui de-al treilea restaurant, în AFI Cotroceni

Popeyes România anunță deschiderea celui de-al treilea restaurant în București, în AFI Cotroceni, pe 20…

50 de minute ago

Spania începe să aplice măsuri de economisire a energiei, precum limite în utilizarea aerului condiţionat

Aerul condiţionat nu trebuie să fie setat la o temperatură mai mică de 27 de…

o oră ago

Ciucă: Există posibilitatea să suplimentăm cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în continuare se desfăşoară analize la nivelul fiecărui…

2 ore ago

DNA: Primarul Sectorului 3 – trimis în judecată pentru abuz în serviciu; acuzaţiile se referă la contractul de salubrizare

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie…

2 ore ago