Burse/Investitii

Sam Bankman-Fried a plătit peste 40 de milioane de dolari pentru a mitui cel puțin un oficial din China, susține DOJ într-un nou rechizitoriu

  • Sam Bankman-Fried, cofondatorul FTX, a plătit mită de zeci de milioane de dolari cel puțin unui oficial guvernamental chinez, susțin procurorii federali într-un nou rechizitoriu.

  • Potrivit rechizitoriului, conturile aparținând fondului speculativ al lui Bankman-Fried, Alameda Research, au fost ținta unui ordin de înghețare din partea poliției chineze „în sau în jurul” lunii noiembrie 2021.

  • De asemenea, rechizitoriul susține că Bankman-Fried și alții „au direcționat și au provocat transferul” a cel puțin 40 de milioane de dolari în criptomonede „destinate în beneficiul unuia sau mai multor oficiali guvernamentali chinezi pentru a-i influența și a-i determina” să deblocheze unele dintre conturi.

Cofondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a plătit mită în valoare de zeci de milioane de dolari cel puțin unui oficial din guvernul chinez, au susținut marți procurorii federali într-un nou rechizitoriu, potrivit CNBC.

Potrivit rechizitoriului, conturile aparținând fondului speculativ al lui Bankman-Fried, Alameda Research, au fost ținta unui ordin de înghețare din partea poliției chineze „în sau în preajma” lunii noiembrie 2021.

Rechizitoriul mai susține că Bankman-Fried și alții „au direcționat și au provocat transferul” a cel puțin 40 de milioane de dolari în criptomonede „destinate în beneficiul unuia sau mai multor oficiali guvernamentali chinezi pentru a-i influența și a-i determina” să deblocheze unele dintre aceste conturi.

Bankman-Fried și asociații săi au încercat „numeroase metode” de a debloca conturile, care conțineau criptomonede în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari, susțin procurorii. În cele din urmă, după ce atât eforturile legale, cât și cele personale au eșuat, Bankman-Fried a fost de acord și a ordonat o mită de mai multe milioane de dolari pentru a debloca conturile înghețate, au susținut procurorii.

Fondul speculativ al lui Bankman-Fried a folosit activele neînghețate pentru a continua să finanțeze tranzacțiile generatoare de pierderi ale Alameda, continuând ceea ce guvernul spune că a fost o fraudă asupra clienților și investitorilor pentru încă un an. FTX și Alameda au colapsat în noiembrie 2022, după ce preocupările legate de bilanțul lor s-au transformat într-un faliment. Bankman-Fried se confruntă acum cu un rechizitoriu federal și acuzații civile atât din partea Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse și a Comisiei de tranzacționare futures a mărfurilor.

 

Articole recente

Lion Capital și-a vândut deținerea de 5% din Argus

Lion Capital (simbol bursier LION), fostă SIF Banat-Crişana (SIF1), și-a vândut deţinerea de 5% din…

5 ore ago

Stoltenberg: NATO trebuie să ofere Ucrainei garanţii de securitate după război

NATO trebuie să discute opţiuni de a oferi Ucrainei garanţii de securitate pentru perioada ce…

6 ore ago

Marea Britanie: Primul declin anual al preţurilor locuinţelor din ultimii 11 ani

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie au scăzut în ritm anual în luna mai, pentru prima…

8 ore ago

Bruxelles-ul a propus pentru 2024 un buget european de 189,3 miliarde de euro

Comisia Europeană a propus, miercuri, un buget anual al UE în valoare de 189,3 miliarde…

8 ore ago

Ucraina consideră drept ”neadecvată” decizia UE de prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale

Ministerul ucrainean al Agriculturii a calificat miercuri drept "neadecvată" decizia Comisiei Europene de prelungi, până…

8 ore ago

Sursele regenerabile vor asigura mai mult de jumătate din producţia de electricitate a Spaniei

Spania este pe cale să devină prima ţară din marile economii europene pentru care sursele…

8 ore ago