Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzImporturile Germaniei de bunuri din Rusia au scăzut cu 95% în perioada 2021-2024, în timp ce exporturile de bunuri germane spre Rusia au scăzut cu 72%, a informat miercuri Oficiul federal de statistică (Destatis), transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Pe ansamblu, Uniunea Europeană și-a redus importurile din Rusia cu 78% și exporturile cu 65%, în perioada 2021-2024, ceea ce a dus la un deficit comercial de 4,5 miliarde de euro în 2024, comparativ cu unul de 147,5 miliarde euro în 2022, a adăugat Destatis.
‘Principalul motiv pentru existența în continuare a unui surplus pe partea de importuri în 2024 este faptul că UE continuă să importe petrol și gaze naturale din Rusia’, a informat Destatis.
Chiar dacă a evitat tarifele anunțate de Trump, Rusia, țară ale cărei schimburi comerciale cu SUA și UE au scăzut semnificativ din cauza sancțiunilor, a văzut cum economia sa a înregistrat performanțe mai bune decât se preconiza în cei trei ani de război în Ucraina. Cu toate acestea, economia rusească se confruntă cu o perioadă de prețuri scăzute la petrol și diminuarea veniturilor la buget.
În luna aprilie, Rusia și-a redus estimările privind veniturile din exporturile de petrol și gaze în 2025-2027 o sursă importantă de finanțare pentru bugetul statului, din cauza scăderii cotațiilor la țiței, estimând că veniturile respective vor scădea cu 15% în acest an, arată un document al Ministerului rus al Economiei consultat de Reuters.
Potrivit datelor Comisiei Europene, în 2020, Rusia a fost cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene, fiind responsabilă pentru 36,5% din importuri și 37,9% din exporturi.
Marți, Comisia Europeană a prezentat cel de al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, axat pe reducerea veniturilor acesteia din exporturile de petrol. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus reducerea plafonului prețului de vânzare pentru petrolul rusesc livrat statelor terțe de la 60 de dolari la 45 de dolari barilul.
Acest nou pachet de sancțiuni, al 18-lea de la începutul invaziei ruse în Ucraina, trebuie aprobat în unanimitate de cele 27 de state membre ale UE. Dar două dintre ele, Ungaria și Slovacia, au exprimat rezerve.
Google a recunoscut că sistemul său de avertizare timpurie în caz de cutremur nu a…
În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, 25 de localități din nouă județe ale țării (Alba,…
Autor: Eugen Lascu După cum am mai afirmat și în alte articole, trăim într-o eră…
Autor: Gabriel Grădinescu, fost vicepreședinte ASF Se observă o efervescență în jurul temei guvernanței companiilor…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a lansat un mesaj către antreprenori şi îi roagă să spună…
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a declarat duminică, după demisia vicepremierului Dragoş Anastasiu şi dezvăluirile acestuia…
This website uses cookies.
Read More