Energie

Șeful BP descrie industria eoliană offshore din SUA ca fiind „fundamental distrusă”; „este necesară o resetare”

  • Industria eoliană offshore, unul dintre sectoarele energetice cu cea mai rapidă creştere, a suferit recent o serie de eşecuri majore din cauza problemelor de fiabilitate a echipamentelor, a problemelor lanţului de aprovizionare şi a creşterilor semnificative ale costurilor.

Industria eoliană offshore din SUA este „fundamental distrusă” din cauza presiunilor costurilor și a întârzierilor, a declarat miercuri un director de energie curată la gigantul BP, la summitul FT Energy Transition, potrivit Reuters. 

„Este necesară o resetare fundamentală”, dar problemele pot fi rezolvate, a declarat Anja-Isabel Dotzenrath, șefa BP pentru gaze și energie cu emisii scăzute de carbon, miercuri, la o conferință FT la Londra.

Ea a adăugat că BP şi Equinor studiază o nouă propunere în 10 puncte din partea autorităţilor de reglementare din SUA, care le-ar permite companiilor să liciteze din nou pentru proiecte într-un proces ”accelerat”. ”Există o cale de urmat, dar este o provocare. Cred că toate aceste proiecte vor fi construite până la urmă”, a spus Dotzenrath reporterilor.

În prezent, mediul de reglementare din SUA este o provocare pentru dezvoltatori din cauza lipsei de mecanisme de ajustare la inflație, a problemelor de autorizare și a unui decalaj între semnarea acordului de cumpărare a energiei electrice și construcția proiectelor, potrivit șefului BP pentru energie verde.

Creșterea costurilor și a ratelor dobânzilor agravează criza din industria eoliană offshore, care este vitală pentru încetinirea încălzirii globale. Taxa de depreciere înainte de impozitare a BP de 540 de milioane de dolari – legată de dezvoltarea de parcuri eoliene offshore din New York – este una dintre numeroasele deprecieri din sector.

Noul plan al autorităților SUA vine după ce statul New York a respins cererea companiilor de a revizui în sus plata primită de dezvoltatori în baza contractelor de alimentare cu energie electrică pentru proiectele gigantice.

BP a spus că lucrează cu partenerul său Equinor SA la „opțiuni pentru proiectele lor eoliene offshore din SUA pentru a atenua efectul presiunilor inflaționiste și a permite întârzierile”.

Pe parcursul săptămânii trecute, BP a revizuit în scădere valoarea activelor cu 540 de milioane de dolari, iar Equinor a înregistrat o depreciere de 300 de milioane de dolari pentru proiectele lor eoliene offshore Empire şi Beacon, care au o capacitate combinată de 3,3 gigawaţi, capabile să alimenteze 2 milioane de case. BP a plătit Equinor 1,1 miliarde de dolari, în 2020, pentru un pachet de 50% din această afacere.

Claudio Descalzi, CEO al companiei italiene de energie Eni, a declarat în cadrul conferinţei că costurile pentru dezvoltarea de noi proiecte eoliene offshore s-au dublat recent. ”Este foarte greu să faci noi proiecte eoliene offshore”, a spus Descalzi.

Orsted, cel mai mare dezvoltator de energie eoliană offshore din lume, a semnalat miercuri revizuiri în scădere a valorii activelor de până la 5,6 miliarde de dolari, după ce a oprit dezvoltarea proiectelor eoliene offshore din SUA.

Articole recente

Angajamente propuse de Vodafone România, în tranzacția Telekom România Mobile Communications

Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…

6 minute ago

DNSC: Continuă campaniile frauduloase care promovează o aşa-zisă platformă de investiţii de stat

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…

40 de minute ago

Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de către DIGI România și Vodafone România

Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…

45 de minute ago

Z.ai, cel mai recent model de IA al Chinei, spune că este mai ieftin de utilizat decât DeepSeek

Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…

49 de minute ago

Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României (Concordia)

Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…

57 de minute ago

Trump avertizează Iranul că instalaţiile sale nucleare ar putea fi bombardate din nou

Preşedintele american Donald Trump a avertizat luni că va ordona noi atacuri americane asupra instalaţiilor…

59 de minute ago

This website uses cookies.

Read More