Șeful KPMG din Marea Britanie, forțat să demisioneze pentru că a spus angajaţilor să nu se mai „plângă” de reducerea bonusurilor (video)

Bill Michael, Președintele firmei de audit KPMG din Marea Britanie, a fost forțat să demisioneze pentru că a spus angajaţilor să nu se mai „plângă” de reducerea bonusurilor în condiţiile în care sunt bine plătiţi, potrivit Daily Mail.

Bill Michael a anunțat că va părăsi firma la sfârșitul lunii, după ce angajații s-au plâns și au spus să-și „verifice privilegiile”. Astfel, după o ședință virtuală de luni în care a făcut aceste comentarii, angajații furioși s-au pus pe scris la forumul anonim al companiei pentru a se plânge. Unul a scris: „Nu există prejudecăți inconștiente?! Glumești? Vă rugăm să faceți cercetările înainte de a face astfel de declarații. Verifică-ți privilegiul”.

Un alt membru al personalului a spus: „Oamenii se luptă cu probleme grave de sănătate mintală, iar conducerea noastră ne spune să tăcem”.

O înregistrare a întâlnirii Zoom de luni dezvăluită de MailOnline a arătat că Bill Michael le-a spus celor 1.500 de consultanți că se află într-un „sector foarte norocos” şi că ar trebui să renunțe la „a juca rolul de victime” în timpul pandemiei.

Bill Michael a declarat vineri că va pleca la sfârșitul acestei luni, deoarece poziția sa devenise „de nesuportat”. Australianul în vârstă de 52 de ani, al cărui salariu a fost redus cu 14% până la 1,7 milioane de lire sterline, fusese denumit anterior de către personal drept „Donald Trump” al KPMG.

Financial Times a anunţat că, într-o conferință telefonică cu personalul, Michael le-a spus angajaților să nu se „plângă” de pandemie și să „nu mai joace cartea victimei” din cauza îngrijorărilor cu privire la posibilele reduceri ale pensiilor, salariilor și bonusurilor. De asemenea, acesta a mai spus subalternilor lui că ”se află într-un sector foarte norocos” şi că ”nu puteţi juca rolul de victimă dacă nu sunteţi bolnavi şi sper că nu sunteţi bolnavi…Şi dacă nu sunteţi, preluaţi controlul asupra vieţii voastre, nu staţi şi vă văitaţi”.

De asemenea, el ar fi recunoscut că s-a întâlnit cu clienții la cafea în timpul lockdown și a numit antrenamentele împotriva prejudecății inconștiente – ideea că oamenii pot avea stereotipuri și prejudecăți fără să-și dea seama – „o porcărie completă”.

Un purtător de cuvânt al KPMG a declarat că nu poate confirma cuvintele folosite de Michael, dar a confirmat pentru CNN că înregistrarea publicată de Daily Mail este de la reuniunea de luni de la primărie.

Purtătorul de cuvânt a spus că Michael a fost întrebat la întâlnire despre unele dintre reflecţiile sale personale faţă de o gamă largă de subiecte, inclusiv despre viaţa în carantină.

”Regret cu adevărat că vorbele mele i-au rănit pe colegii mei şi pentru impactul avut asupra lor de evenimentele din această săptămână. În acest context, consider că nu mai pot să păstrez această funcţie şi am decis să plec din companie”, a afirmat Michael într-un comunicat publicat vineri.

Deputatul conservator Andrew Bridgen a spus: „Se pare că ultimul contabil onest din țară a fost demis … cultura de anulare s-a răspândit în cultura noastră corporativă”.

Comentatorul Calvin Robinson a spus: „El este ultima victimă a culturii anulării (n.r. cultura anulării aparține „vocii poporului online”, referindu-se la judecarea și condamnarea categorică și fără drept de apel a unor păreri care nu se încadrează în trend-ul activismului radical din diferite domenii) și este absolut revoltător faptul că oamenii își pierd locul de muncă pentru că vorbesc de bun simț”.

El a adăugat: „Ar fi putut fi mai cu tact și mai sensibil în felul în care a făcut [comentariile]. Dar asta nu înseamnă că greșește și nici că faimoasa lui carieră ar fi trebuit să sufere din cauza asta”.

Majoritatea celor 16.000 de angajați ai KPMG din Marea Britanie au lucrat de acasă în lockdown, mai degrabă decât de la biroul lor Canary Wharf din City of London. Firma de contabilitate Big Four a anunțat o reducere de 11% a salariilor celor 582 de parteneri ai companiei pentru a proteja locurile de muncă și pentru a oferi mai mult spațiu pentru a face noi angajări de absolvenți.

Partenerii încă au încasat în medie 572.000 de lire sterline, în scădere față de 640.000 de lire sterline din anul precedent. Întâlnirea virtuală de luni s-a concentrat pe discuții despre posibile reduceri ale bonusurilor și pensiilor angajaților.

Luke Johnson, fostul președinte al Pizza Express, a declarat pentru MailOnline: „Cred că are dreptate că personalul KPMG este relativ norocos – bine recompensat și capabil să lucreze de acasă, cu locuri de muncă destul de sigure. În schimb, aproximativ 10 milioane nu pot lucra de acasă și mulți alții și-au pierdut locul de muncă. Desigur, lockdown-ul a fost îngrozitor și a afectat sănătatea mintală a tuturor – dar aș presupune că personalul KPMG este mult mai bine plătit decât majoritatea. Cred că remarcile sale despre părtinirea inconștientă au fost greșite. Personal, nu cred că pentru ceea ce a spus trebuia demis, dar dacă și-a pierdut încrederea personalului, partenerilor și clienților săi, atunci poate că poziția sa a fost de nesuportat”.

KPMG a declarat că atribuțiile lui Michael vor fi preluate de președinta în exercițiu Bina Mehta și de partenerul principal în exercițiu Mary O’Connor. KPMG a anunţat că va lansa procesul de selectare a unui nou lider la momentul potrivit.

View Comments

Articole recente

Nicuşor Dan: Conturile Primăriei au fost deblocate

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă miercuri că au fost deblocate conturile municipalităţii. "Conturile…

6 ore ago

Virgil Marius METEA, numit în funcţia de administrator neexecutiv provizoriu al Romgaz

Virgil Marius METEA a fost numit în funcţia de administrator neexecutiv provizoriu al Romgaz. Un comunicat…

6 ore ago

Grupul francez Auchan nu intenţionează să îşi schimbe strategia pe piaţa din Rusia

Retailerul Auchan nu intenţionează să îşi schimbe strategia sau structura operaţiunilor de pe piaţa din…

6 ore ago

Chimcomplex majorează din luna iunie salariile angajaţilor cu 24,5%

Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, anunță majorarea…

6 ore ago

Mercedes-Benz spune adio cutiilor de viteze manuale din 2023

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunţat miercuri că începând din 2023 va înceta să…

6 ore ago

Dacă Rusia învinge Ucraina, ”Slovacia este următoarea”, consideră premierul slovac

Premierul slovac Eduard Heger a declarat miercuri, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos,…

6 ore ago