Categories: Sanatate

Șeful Moderna spune că vaccinul anti Covid va oferi probabil protecție de până la câțiva ani

Vaccinul Moderna anti COVID-19 va oferi probabil protecție de până la câțiva ani, a declarat joi directorul executiv al companiei, chiar dacă sunt necesare încă mai multe date pentru a face o evaluare definitivă, scrie Reuters.

Compania de biotehnologie din SUA a primit miercuri aprobarea Comisiei Europene pentru vaccin.

Durata de protecție a vaccinurilor COVID-19 este o întrebare persistentă pentru oamenii de știință și autoritățile de reglementare.

„Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două este, cred, în afara discuției”, a declarat Stephane Bancel, CEO al Moderna, la un eveniment organizat de grupul de servicii financiare Oddo BHF.

„Dezintegrarea anticorpilor generată de vaccin la oameni scade foarte încet (…) Credem că va exista protecție potențial pentru câțiva ani.”

Bancel a adăugat că compania sa este pe cale să demonstreze că vaccinul său va fi eficient și împotriva variantelor de coronavirus observate în Marea Britanie și Africa de Sud.

Oamenii de știință au spus că vaccinurile nou dezvoltate ar trebui să fie la fel de eficiente împotriva ambelor variante.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

Premierul a numit noi secretari de stat la Interne şi Justiţie

Irina Alexe a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne…

6 ore ago

Hotnews: Andrei Muraru va fi numit ambasador în Statele Unite ale Americii

Consilierul prezidențial Andrei Muraru va fi numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii,…

6 ore ago

Asociația Colorăm Zâmbete: Protestul copiilor la Primăria Sectorului 5. Piedone desființează programele pentru copii

Asociația Colorăm Zâmbete anunță că mâine, 26 februarie, începând cu orele 11:30 aproximativ 100 de…

8 ore ago

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor pentru fiecare stat membru

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor, impozitelor…

8 ore ago

Ministrul Bode, reacţie la protestul poliţiştilor de la Cotroceni: “Liderii de sindicat ai polițiștilor au avut comportament de galerie, de ultrași”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat în această seară, la Antena 3, că poliţiştii pot…

8 ore ago

Armenia – Premierul Nikol Paşinian îi cere opoziţiei să renunţe la proteste

Premierul armean Nikol Paşinian i-a solicitat joi opoziţiei să înceteze protestele şi a lansat o…

8 ore ago