Burse/Investitii

SIF Banat Crișana a cerut convocarea AGA SIF Hoteluri pentru reducerea capitalului social și distribuire de cash către acționari

SIF Banat Crișana a cerut convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor SIF Hoteluri (CAOR), pentru reducerea capitalului social și distribuire de cash către acționari, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. SIF Banat-Crisana detine 98,9997% din capitalul social al SIF Hoteluri.

Consiliul de administratie al SIF Hoteluri SA va intreprinde toate demersurile necesare in conformitate cu prevederile legale aplicabile, se arată în raport.

Pe ordinea de zi propusă de acționar este aprobarea reducerii capitalului social subscris al societatii SIF Hoteluri de la 80.356.102,50 lei  la 6.428.488,20 lei prin reducerea valorii nominale a actiunilor de la 2,50 lei la 0,20 lei.

Reducereacapitaluluisocialsejustificaprinnecesitatea optimizariicapitalului socialalSIFHoteluri, implicand restituirea catre acționari a unei cote-parti din aporturi, arată convocatorul propus.

Conform documentului, motivarea economica a propunerii de reducere a capitalului social consta în necesitatea optimizarii capitalului social, prin deblocarea capitalului în exces, raportat la nevoile reale și activitatea societatii: “In ultimii ani societatea SIF Hoteluri S.A. si-a restrans semnificativ activitatea prin instrainarea mai multor active hoteliere, sumele de bani obtinute din aceste operatiuni depasind nevoile actuale ale societatii, acestea urmand a fi restituite actionarilor societatii sub forma de numerar”.

SIF1 considera ca atractivitatea unor potentiale reinvestitii ale surplusului de capital in cadrul aceluiasi sector la nivelul societatii este putin probabila, avand in vedere randamentul adus de plasamente de capital cu un rise semnificativ mai redus, inclusiv in instrumente cu venit fix.

Recent, SIF Hoteluri a vândut Hotelul Eurohotel din Baia Mare, pentru 2,1 milioane euro, și Hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea, pentru 11 milioane de euro.

Articole recente

Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de 125.000 lei hipermarketurilor Metro şi Auchan din sectorul 4 al Capitalei

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 125.000 de lei hipermarketurile Metro Cash &…

5 minute ago

Virgil Popescu: România a realizat economii voluntare de gaze de 21,2%, peste media UE

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord politic privind propunerea de prelungire…

12 minute ago

Ministrul Energiei: Măsurile propuse de CE pentru reforma pieţei de energie electrică vin în întâmpinarea obiectivelor României

Miniştrii Energiei din Uniunea Europeană au avut marţi un prim schimb de poziţii cu privire…

15 minute ago

Institutul European de Inovare și Tehnologie: programe și cursuri de formare pentru un milion de europeni până în 2025

Comisia salută astăzi, 28 martie, angajamentele asumate de șapte organizații de a sprijini Inițiativa privind…

2 ore ago

Portugalia introduce TVA zero la alimentele de bază pentru a combate inflaţia

Executivul de la Lisabona intenţionează să introducă, timp ce şase luni, o cotă zero de…

3 ore ago