ESG

Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în judeţul Ilfov

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Ilfov ADIGIDI)  are drept scop înființarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea în comun a serviciului de salubrizare pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, precum și realizarea în comun a unor proiecte de investiții publice de interes zonal sau regional destinate înființării, modernizării și/sau dezvoltării sistemelor de utilități publice aferente serviciului, inclusiv a Proiectului “Sistem de Management Integrat a Deșeurilor în județul Ilfov”.

ADIGIDI are 38 de membri, și anume: Județul Ilfov – Consiliul Județean, 6 orașe și 31 de comune. ADIGIDI încheie contractele de delegare a gestiunii activităților de salubrizare cu operatorii, în numele şi pe seama unităţilor administrativ-teritoriale membre implicate, în conformitate cu legislația în vigoare și monitorizează executarea contractelor încheiate.

Proiectul ,,Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Ilfov – Componenta I. Colectarea separată și transportul deșeurilor municipale”, în valoare totală de 190.270.524,86 lei (peste 38 milioane euro) este derulat în prezent de către Județul Ilfov – Consiliul Județean. Prima etapă a proiectului a fost finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare conform contractului de finanțare nr. 2006/10.03.2023, iar etapa a doua este finanțată prin Programul Dezvoltare Durabilă conform contractului de finanțare nr.11/21.05.2024.

Proiectul se implementează pe raza a 34 UAT-uri membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov (ADIGIDI).

Proiectul  permite realizarea investițiilor în sistemul de management al deşeurilor, care să asigure: colectarea separată a deşeurilor, valorificarea şi reciclarea lor, tratarea şi eliminarea deșeurilor în condiţii de maximă siguranţă pentru mediu și sănătatea umană. Astfel, SMID Ilfov (Componenta 1) prevede achiziționarea de echipamente pentru colectarea deșeurilor reciclabile menajere; echipamente pentru colectarea deșeurilor reziduale; echipamente pentru colectarea fluxurilor speciale de deșeuri (voluminoase și menajere periculoase); unități de compostare individuală, precum și sisteme informatice de cântărire a cantităților de deșeuri reziduale.

Protecția mediului înseamnă grijă pentru sănătate, iar aceasta din urmă este strâns legată de gestiunea deșeurilor, potrivit autorităţilor ilfovene, prezente la Romanian Sustainability Forum, organizat de Financial Intelligence.

Articole recente

Lutnick: Trump vrea o ofertă comercială „suficient de bună” din partea UE, dar nu este clar ce înseamnă asta

Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…

49 de minute ago

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…

3 ore ago

Trump joacă golf în Scoţia, înaintea întâlnirii cu Von der Leyen axată pe comerţ

Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…

4 ore ago

Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică în urma furtunii de sâmbătă seară

Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…

4 ore ago

Prima reacție a lui Ilie Bolojan în scandalul Dragoș Anastasiu: “Sigur veți avea, până după amiază, o declarație”

Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…

6 ore ago

China publică un plan de acțiune privind IA la câteva zile după SUA, pe fondul intensificării cursei tehnologice globale

Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…

7 ore ago

This website uses cookies.

Read More