Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzAles Hojs/ Sursa foto: gov.si
Aderarea Croaţiei la spaţiul Schengen va contribui în mod semnificativ la controlul mai bun asupra migraţiei ilegale în regiune şi Slovenia continuă să sprijine ferm acest obiectiv, a apreciat joi ministrul de interne sloven Ales Hojs, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, transmite Hina, potrivit Agerpres.
Hojs s-a declarat convins că problema migraţiei ilegale ar trebui să fie soluţionată utilizând toate resursele, inclusiv ridicarea de garduri la frontiere.
”Suntem un avocat solid al aderării Croaţiei la spaţiul Schengen, sunt îndeplinite toate condiţiile tehnice şi aşteptăm o decizie politică”, a declarat Ales Hojs la Sarajevo, în cadrul unei conferinţe internaţionale privind gestionarea migraţiei ilegale.
El a adăugat că o decizie asupra aderării Croaţiei la Schengen nu este aşteptată înainte de iunie 2022.
În luna iunie, Comisia Europeană a cerut extinderea spaţiului Schengen prin intrarea Bulgariei, Croaţiei şi României, care îndeplinesc toate condiţiile tehnice pentru aderarea la spaţiul unic european de liberă circulaţie.
Spaţiul Schengen este format din 26 de ţări, inclusiv patru state care nu sunt în Uniunea Europeană: Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein. Din Schengen fac parte toate statele membre UE cu excepţia Bulgariei, Croaţiei, României, Ciprului şi Irlandei.
"România reprezintă pentru noi puntea directă către piața energetică a Uniunii Europene și un partener…
Autor: Laurenţiu Stan, consultant financiar, Kapital Minds Ce este valoarea? Ceea ce credem noi că…
Londra şi Washingtonul vor semna un acord de colaborare pentru creşterea energiei nucleare în timpul…
De fiecare dată când deschizi factura de energie, apare aceeași întrebare: de ce prețul energiei…
Tot mai mulți oameni caută să se pensioneze în străinătate în căutarea unui stil de…
Misiunea permanentă a Coreei de Nord la Naţiunile Unite a afirmat că statutul ţării ca…
This website uses cookies.
Read More