Categories: Tehnologie

SN Radiocomunicaţii a câştigat pe fond procesul cu fostul director general Eugen Brad

SN Radiocomunicaţii a câştigat astăzi, pe fond, procesul cu fostul director general Eugen Brad, prin care cerea despăgubiri 30 de salarii brute compensatorii.

Eugen Brad poate face apel în 30 de zile de la comunicarea sentinţei.

Tribunalul Bucureşti anunţă:

“Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Respinge cererea reclamantului de obligare a pârâtei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Ia act că pârâta nu solicită cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 24.06.2022.
Document: Hotarâre    24.06.2022”

Fostul director SNR, Eugen Brad, a chemat în judecată compania în luna septembrie a anului trecut, solicitând despăgubiri reprezentând 30 de salarii brute compensatorii, respectiv 390.000 lei, plus dobândă, ca urmare a încetării calităţii de director general, fiind înlocuit cu fostul secretar de stat Dragoş Preda.

El susținea că încetarea mandatului la conducerea companiei ar expira după numirea unui nou director general prin procedura de selecție conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Dragoş Preda a fost numit pe un mandat provizoriu de patru luni.

În iunie anul trecut, când a fost schimbat, Eugen Brad a transmis că nu au fost îndeplinite condiţiile procedurii declanşate pentru revocarea sa din funcţie.

În replică,  avocatul Radu Marian ne-a spus într-un interviu că, la nivelul lunii martie 2021, contractul de mandat provizoriu al Directorului general Eugen Brad era deja încetat.

SN Radiocomunicații (SNR), deşi a înregistrat în 2019 deficit şi în 2020 doar 0,7% realizare din investiţii, a reuşit anul trecut să obţină o cifră de afaceri de 271,11 milioane de lei, în creştere cu 7,5% față de anul precedent, iar profitul net s-a dublat, la 19,69 milioane de lei, de la 10,3 milioane de lei.

Articole recente

China îşi retrage promisiunea de a nu trimite trupe în Taiwan după unificare

China şi-a retras o promisiune de a nu trimite trupe sau personal administrativ în Taiwan…

9 minute ago

Popeyes România pregătește deschiderea celui de-al treilea restaurant, în AFI Cotroceni

Popeyes România anunță deschiderea celui de-al treilea restaurant în București, în AFI Cotroceni, pe 20…

13 minute ago

Spania începe să aplice măsuri de economisire a energiei, precum limite în utilizarea aerului condiţionat

Aerul condiţionat nu trebuie să fie setat la o temperatură mai mică de 27 de…

33 de minute ago

Ciucă: Există posibilitatea să suplimentăm cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în continuare se desfăşoară analize la nivelul fiecărui…

2 ore ago

DNA: Primarul Sectorului 3 – trimis în judecată pentru abuz în serviciu; acuzaţiile se referă la contractul de salubrizare

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie…

2 ore ago

China îşi extinde exerciţiile militare în jurul Taiwanului după vizita lui Pelosi

Nave ale marinei chineze au rămas active miercuri dimineaţă în largul coastelor de est şi…

2 ore ago