Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzOlaf Scholz . Sursa foto: twitter.com/olafscholz
Ministerul de Finanţe din Germania se aşteaptă ca veniturile din taxe să fie în 2019 cu patru miliarde de euro mai ridicate decât s-a estimat anterior, ceea ce arată că încetinirea economiei nu afectează încă situaţia finanţelor publice, a informat publicaţia Der Spiegel, transmite Reuters.
Un purtător de cuvânt al Guvernului a refuzat să comenteze articolul şi a reafirmat că politica autorităţilor germană este de menţinere a unui buget echilibrat.
Luna aceasta, ministrul de Finanţe, Olaf Scholz, a dat asigurări că Germania intenţionează să-şi îndeplinească obiectivul privind un buget echilibrat şi să-şi majoreze cheltuielile fără a face noi datorii. De asemenea oficialul german a declarat că Executivul va folosi toate opţiunile fiscale în cazul unei crize economice.
Germania, cea mai mare economie europeană, s-a contractat în trimestrul doi şi mulţi economişti se aşteaptă la un declin şi în trimestrul trei, ceea ce ar duce la o recesiune tehnică.
Încrederea investitorilor în economia Germaniei s-a menţinut în octombrie la un nivel similar cu cel din septembrie, la 94,6 puncte, iar economia germană ar urma să crească moderat în ultimele trei luni din 2019, după declinul uşor din trimestrele precedente, arată rezultatele unui studiu al Institutului de cercetare economică Ifo din Munchen.
“Economia Germaniei se stabilizează”, a apreciat preşedintele Ifo, Clemens Fuest.
De asemenea economistul Ifo, Klaus Wohlrabe, a declarat pentru Reuters: “Tendinţa de scădere din industria germană, care este puternic expusă la fluctuaţiile din comerţul global, s-a oprit deocamdată. Dar incertitudinile legate de Brexit rămân ridicate”.
Indicele Ifo privind aşteptările oamenilor de afaceri a crescut în octombrie la 95,1 puncte, de la 90,9 puncte în septembrie.
Şi zona euro se confruntă cu o încetinire, ceea ce a determinat BCE să reia măsurile de stimulare a economiei. Luna trecută, Banca Centrală Europeană a anunţat relansarea programului de relaxare cantitativă (QE), achiziţionând lunar obligaţiuni în valoare de 20 de miliarde de euro (22 de miliarde de dolari), începând cu 1 noiembrie. Acesta program se va derula atât timp cât va fi necesar, pentru a întări impactul politicilor BCE, şi se va încheia cu puţin timp înainte ca BCE să înceapă majorarea ratelor dobânzilor, potrivit Agerpres.
Autor: Eugen Lascu După cum am mai afirmat și în alte articole, trăim într-o eră…
Autor: Gabriel Grădinescu, fost vicepreședinte ASF Se observă o efervescență în jurul temei guvernanței companiilor…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a lansat un mesaj către antreprenori şi îi roagă să spună…
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a declarat duminică, după demisia vicepremierului Dragoş Anastasiu şi dezvăluirile acestuia…
Acțiunile globale au crescut și euro s-a consolidat luni, după ce un acord comercial între…
Samsung Electronics a încheiat un contract în valoare de 16,5 miliarde de dolari pentru furnizarea…
This website uses cookies.
Read More