Tehnologie

Startup-ul retail tech Tokinomo atras investiții de peste 700.000 euro, de la EGV și un grup de business angels

Startup-ul retail tech Tokinomo a ridicat o rundă de investiții în valoare de peste 700.000 euro, la care au participat EGV (earlygame.vc) și un grup de business angels, majoritatea parte din TechAngels (techangels.ro). Runda este una dintre cele mai mari investiții sindicalizate realizate de un grup de angels din România (aceștia participând cu 500.000 euro), a fost asistată de casa de avocatură Eversheds Sutherland (prin Alexandra Șulea și echipa ei), potrivit unui comunicat.

Tokinomo este o platformă de customer engagement (creștere a vânzărilor la raft în magazine și hypermarketuri prin interacțiunea cu cumpărătorii), care constă într-o serie de roboți plasați pe rafturile magazinelor și o platformă web care permite managementul acestora și generarea de rapoarte și analize în timp real. Rezultatele tehnologiei Tokinomo sunt spectaculoase, compania generând o medie de 200% creștere în vânzări, conform datelor obținute de la branduri și retaileri.

“Tokinomo construiește o platformă robotică de customer engagement care colectează date direct de la raft și, în același timp, generează rezultate imediate în vânzări. Beneficiile sunt atât imediate cât și pe termen lung”, a declarat Dan Călugareanu, Partener EGV. “Tehnologia livrează rezultate, modelul de business este scalabil, echipa este dedicată și entuziastă. Avem toate motivele să credem că Tokinomo va acoperi în doar un an toate continentele”.

“Am fost plăcut surprinși de interesul de care s-a bucurat compania noastră printre investitori”. A declarat Ionuț Vlad, fondator și CEO al Tokinomo. “În cele din urmă am obținut mai mulți bani din piață decât ne-am propus, însă calitatea celor dornici să investească în Tokinomo ne-au făcut să spunem da din toată inima. Acum ne uităm spre viitor, dorim să accelerăm creșterea, să intrăm pe cât mai multe piețe și să dezvoltăm tehnologia astfel încât să devenim infrastructura de customer engagement numărul unu pe piața globală.”

Investiția EGV în Tokinomo este în perfectă concordanță cu „Infrastructura pentru inovație”, teza de investiţii a EGV.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Articole recente

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…

o oră ago

Trump joacă golf în Scoţia, înaintea întâlnirii cu Von der Leyen axată pe comerţ

Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…

3 ore ago

Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică în urma furtunii de sâmbătă seară

Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…

3 ore ago

Prima reacție a lui Ilie Bolojan în scandalul Dragoș Anastasiu: “Sigur veți avea, până după amiază, o declarație”

Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…

5 ore ago

China publică un plan de acțiune privind IA la câteva zile după SUA, pe fondul intensificării cursei tehnologice globale

Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…

6 ore ago

Palantir se alătură listei celor mai valoroase 20 de companii din SUA, cu o creștere a valorii acțiunilor de peste două ori în 2025

Acțiunile Palantir au crescut cu peste 2% vineri, atingând un nou record. Furnizorul de software…

6 ore ago

This website uses cookies.

Read More