Categories: Fără categorie

Statele UE sunt reticente faţă de o abordare comună privind testele rapide de COVID-19 cerute de companiile aeriene

Numeroase guverne ale statelor UE se opun instituirii unor reguli comune privind folosirea testelor rapide de COVID-19, potrivit unui document consultat luni de Reuters, o nouă lovitură pe care o primesc companiile aeriene, care mizează pe testarea rapidă pentru a revigora sectorul transportului aerian, potrivit Agerpres.

Aceste companii fac presiuni asupra guvernelor pentru a găsi alternative la restricţiile de călătorie în timp ce Europa se află în al doilea val de COVID-19. Lufthansa şi Alitalia sunt primele care au lansat folosirea testelor antigen rapide, însă numai pe unele zboruri interne.

Dar numeroase guverne europene nu sunt pregătite pentru instituirea unor proceduri de testare care ar facilita relansarea călătoriilor în Europa, menţionează într-un document preşedinţia germană a Consiliului UE. ”Un mare număr de state membre au transmis clar că discuţiile cu privire la standarde şi criterii minime comune sunt premature”.

Documentul, datat cu 12 noiembrie, va fi discutat de liderii europeni joi la videoconferinţa la care vor aborda şi coordonarea la nivelul UE în combaterea pandemiei.

Testele antigen rapide au o acurateţe mai redusă decât testele moleculare PCR, dar avantajul lor este că oferă rezultatul în timp scurt. Unele guverne doresc mai multe dovezi ştiinţifice cu privire la aceste teste, se arată în acelaşi document.

Comisia Europeană va emite miercuri o recomandare cu privire la folosirea testelor rapide, având de asemenea în vedere o recomandare privind carantina şi autoizolarea contacţilor persoanelor testate pozitiv la COVID-19, însă, potrivit unei surse europene, a amânat o propunere de reglementare obligatorie din cauza opiniilor ştiinţifice contradictorii.

Geanina Voda

Geanina Vodă - membru fondator FinancialIntelligence.ro Geanina Vodă, membru fondator FinancialIntelligence.ro, a fost director de calitate la cotidianul “Bursa", având o experienţă de circa 20 de ani în cadrul societății. Pe parcursul carierei profesionale, Geanina Vodă a parcurs treptele ierarhice, de la preluarea anunțurilor de mică publicitate până la conducerea executivă a societății. Geanina Voda a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Spiru Haret în anul 2004, iar în anul 2009 a obținut diploma de master în Managementul Calității din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Articole recente

SUA: Alertă cu bombă la Curtea supremă înainte de învestirea lui Biden

Curtea supremă a SUA, situată în faţa Capitoliului unde Joe Biden urmează să depună jurământul…

37 de minute ago

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (video)

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (video)  …

58 de minute ago

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii – VIDEO

La Washington D.C. are loc miercuri ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al…

2 ore ago

Traian Berbeceanu anunță redeschiderea restaurantelor, dacă rata de infectare se menține sub 3 la mie în București, în următoarele 48 de ore

Prefectul Traian Berbeceanu a anunțat că are în vedere relaxarea restricțiilor pentru Capitală, dacă rata de…

2 ore ago

Barna: Guvernul a aprobat un memorandum privind operaţionalizarea acestui Centru Cyber care va exista la Bucureşti

S-a decis un grup de lucru interministerial, pentru ca într-un termen foarte scurt Centrul să…

2 ore ago