International

Steven Seagal, amicul lui Putin: O entitate externă cheltuiește sume uriașe de bani pentru propagandă, ca să provoace Rusia și Ucraina să fie în dezacord

Starul de acțiune Steven Seagal – care a fost interzis în Ucraina timp de cinci ani în 2017, după ce președintele rus Vladimir Putin i-a dat actorului un pașaport rusesc – a vorbit luni despre conflictul din Ucraina, spunând că privește ambele părți „ca o singură familie”, potrivit New York Post.

„Cei mai mulți dintre noi avem prieteni și familie în Rusia și Ucraina”, a declarat vedeta de acțiune pentru Fox News Digital. „Le privesc pe ambele ca pe o singură familie și cred cu adevărat că este o entitate externă care cheltuiește sume uriașe de bani pentru propagandă pentru a provoca cele două țări să fie în dezacord una cu cealaltă.”

„Rugăciunile mele sunt ca ambele țări să ajungă la o rezoluție pozitivă, pașnică, în care să putem trăi și să prosperăm împreună, în pace”, a adăugat bărbatul de 69 de ani.

Steven Seagal a fost numit de Ministerul rus de Externe în 2018 drept trimis special pentru legăturile umanitare cu Statele Unite. Actorul are ca sarcină neplătită  „facilitarea relațiilor dintre Rusia și Statele Unite în domeniul umanitar, inclusiv cooperarea în cultură, arte, public și schimburi de tineret”, potrivit agenției.

În 2021, Seagal a fost inclus oficial în partidul politic Pro-Putin A Just Russia — Patriots — For Truth, în cadrul unei ceremonii. El a primit cetățenia rusă în 2016 și a apărat conducerea Rusiei pentru anexarea Crimeei în 2014, numindu-l pe Putin „unul dintre marii lideri ai lumii vii”.

La câteva luni după ce i s-a acordat cetățenia rusă și i s-a prezentat personal un pașaport de către Putin, Ucraina l-a considerat pe actorul „greu de ucis” o amenințare la adresa securității naționale și l-a interzis din țară timp de cinci ani.

Cetățenia lui Seagal trebuia să fie un semn al îmbunătățirii relațiilor dintre SUA și Rusia. Atât Seagal, cât și Putin practică arte marțiale și au participat împreună la mai multe evenimente în timpul vizitelor sale în Rusia.

Articole recente

Ikea, aproape de vânzarea fabricii din Rusia

Compania rusească Invest Plus a anunţat luni că a finalizat acordul de cumpărare al celui…

9 minute ago

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă după o analiză a Planului în domeniul energiei (secretar de stat)

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o cotă de aproximativ 30,7% pentru 2030…

40 de minute ago

Şeful ANCOM: Noua Directivă a UE pe reglementarea transferului de date va ajuta statele să aibă reglementări mult mai clare

Directiva Uniunii Europene privind reglementarea transferului de date acoperă foarte multe domenii şi suntem datori…

o oră ago

Irina Pencea este noul General Manager al eMAG România

eMAG o numește pe Irina Pencea în funcția de General Manager eMAG România, potrivit unui…

o oră ago

Cioloş îi cere explicaţii ministrului Daea în legătură cu întârzierea subvenţiilor la agricultură ecologică şi a despăguburilor pentru secetă

Europarlamentarul Dacian Cioloş, fost comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare durabilă, i-a cerut, luni, ministrului…

o oră ago

Burduja: Centrul Cyber al Uniunii Europene de la Bucureşti ar putea deveni funcţional în luna mai

Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice de la Bucureşti ar putea deveni pe…

2 ore ago