International

Studenții de la Oxford elimină portretul Reginei dintr-o sală a colegiului, deoarece monarhul reprezintă „istoria colonială recentă”

Un portret al Reginei a fost scos dintr-o cameră comună a colegiului Oxford, deoarece monarhul reprezintă „istoria colonială recentă”, potrivit Epoch Times.

Site-ul politic Guido Fawkes a anunţat că un comitet studențesc de la Middle Common Room (MCR) de la Magdalen College, Universitatea Oxford, a votat pentru  eliminarea portretului reginei Elisabeta a II-a, deoarece „pentru unii studenți reprezentările monarhului şi monarhia britanică reprezintă istoria colonială recentă”.

Anunţul a citat procesele-verbale ale ședinței, în care unii studenți au susținut că „patriotismul și colonialismul nu sunt cu adevărat separabile”, iar propunerea nu este despre „anularea” Reginei, ci despre „a face oamenii să se simtă bineveniți”.  Altul a spus că „anularea efectivă a Reginei și brandul ei ca un simbol al colonialismului” ar afecta reputația colegiului și a studenților săi, iar o cameră comună care nu respectă moștenirea culturală a tuturor națiunilor „nu poate pretinde că este cuprinzătoare”.

Secretarul pentru educație, Gavin Williamson, a declarat că eliminarea portretului este „pur și simplu absurdă”.

„Studenții de la Universitatea Oxford care elimină o fotografie a Reginei este pur și simplu o absurditate”, a scris Williamson pe Twitter marți seară. „Ea este șeful statului și un simbol a ceea ce este mai bun în Marea Britanie. În timpul lungii sale domnii, ea a lucrat neobosit pentru a promova valorile britanice de toleranță, egalitate și respect în întreaga lume. ”

Într-un șir de tweet, Dinah Rose, președintele Magdalen College, a spus că MCR este o organizație studențească care ia propriile decizii și nu reprezintă colegiul. „Camera comună de mijloc este o organizație de studenți absolvenți. Nu reprezintă colegiul ”, a scris ea.

„Acum câțiva ani, în jurul anului 2013, au cumpărat o copie a unei fotografii a Reginei pentru a-și decora camera comună. Au votat recent pentru a o elimina. Ambele decizii sunt doar ale lor, nu ale Colegiului. „Magdalen susține cu tărie libertatea de exprimare și dezbaterile politice, precum și dreptul MCR la autonomie.

„Poate vor vota pentru a o pune din nou, poate nu. Între timp, fotografia va fi păstrată în siguranță. ”

Rose a spus că personalul colegiului a primit „mesaje obscene și amenințătoare” după ce a izbucnit povestea.

„A fi student înseamnă mai mult decât a studia. Este vorba despre explorarea și dezbaterea ideilor. Uneori este vorba de provocarea generației mai în vârstă. Se pare că nu este atât de greu de făcut în zilele noastre ”, a scris ea.

„Așadar, dacă sunteți una dintre persoanele care trimit în prezent mesaje obscene și amenințătoare către personalul Colegiului, faceți o pauză și întrebați-vă dacă acesta este cu adevărat cel mai bun mod de a vă arăta respectul pentru regină”.

Decizia a stârnit imediat reacții în presă, unde publicații precum The Telegraph au afirmat că “Regina devine ultima victimă a ‘cancel culture’, prin înlăturarea portretului său”. Telegraph, preluat de Guardian, îl citează pe un reprezentant al organizației studențești, Matthew Katzman, potrivit căruia “s-a decis să folosim camera ca spațiu neutru. Despre asta a fost vorba. Colegiul va afișa multe alte lucruri, dar camera comună se vrea a fi un spațiu în care toți să se simtă bineveniți”.

Articole recente

Capacitatea TANAP se va dubla în viitorul apropiat, spune ministrul turc al energiei

Capacitatea gazoductului trans-anatolian de gaze naturale (TANAP) se va dubla în viitorul apropiat, a declarat…

2 ore ago

Avocaţii lui Trump au obţinut ca acesta să nu fie încătuşat când va fi adus în faţa instanţei

Fostul preşedinte american Donald Trump nu va fi încătuşat când se va preda săptămâna viitoare…

4 ore ago

Bode: La discuţia din coaliţie nu s-a discutat despre un anumit prag la abuzul în serviciu

Secretarul general al PNL, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, a declarat, vineri, că Guvernul nu…

4 ore ago

Ucraina: Moscova a ”permis, a încurajat chiar” crimele de război, afirmă preşedintele Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat vineri Moscova că a "permis, a încurajat chiar" crimele…

4 ore ago

FMI: Consiliul de administraţie a aprobat un plan de asistenţă în valoare de 15,6 miliarde de dolari pentru Ucraina

Consiliul de Administraţie al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a validat vineri un plan de asistenţă…

4 ore ago

Statele Unite îşi deschid ambasadă în Vanuatu pentru a contracara expansiunea Chinei în Pacific

Statele Unite au anunţat vineri că intenţionează să deschidă o ambasadă în Vanuatu, un mic…

4 ore ago