International

SUA şi  Arabia Saudită au discutat despre securitatea energetică globală și rezervele de petrol – Biden

Reprezentanții Statelor Unite și Arabiei Saudite au discutat despre asigurarea securității energetice globale și a aprovizionării adecvate cu petrol, partea americană aşteptându-se ca în următoarele săptămâni să fie luate măsuri relevante, a declarat președintele american Joe Biden la o conferință de presă în Arabia Saudită în urma unei întâlniri cu conducerea regatului, scrie TASS.

„Am discutat despre asigurarea securității energetice globale și a aprovizionării adecvate cu petrol. Pentru a sprijini creșterea economică globală. Aceasta va începe în curând și fac tot ce pot pentru a crește oferta pentru Statele Unite ale Americii, ceea ce mă aștept să se întâmple”, a spus liderul american.

„Arabia Saudită împărtășește această urgență și, pe baza discuției noastre de astăzi, mă aștept să vedem noi pași în următoarele săptămâni”, a adăugat el.

Conform TASS, Biden nu a precizat pe ce fel de acțiuni se bazează să facă Riadul în această privinţă.

Întrebat când, în opinia sa, prețul benzinei în Statele Unite va scădea, președintele SUA a răspuns: „Deja au scăzut. Au scăzut în fiecare zi”.

Vorbind despre momentul în care Statele Unite ar putea simți impactul pozitiv al turneului său în Orientul Mijlociu în ceea ce privește prețul gazelor, liderul american a spus: „Bănuiesc că veți vedea asta peste câteva săptămâni”. El a adăugat că vor exista mai multe progrese atunci când benzinăriile vor începe să reducă prețurile în funcție de cât plătesc pentru petrol.

Prețul mediu de vânzare cu amănuntul al benzinei marca Regular la benzinăriile din Statele Unite, potrivit Asociației Americane de Automobile, a fost vineri de 4,577 USD per galon (3,785 litri). În iunie, această cifră a fost estimată la o medie de 5,014 USD. Organizația urmărește tarifele la peste 60.000 de benzinării din țară. Anterior, Biden le-a cerut în mod repetat proprietarilor de benzinării să scadă  prețurile la benzină.

Articole recente

Acord între Germania şi Comisia Europeană privind motoarele cu combustie

Guvernul german a ajuns la un acord cu Comisia Europeană în disputa cu privire la…

52 de minute ago

Aproape 100 de miliarde de dolari, retrase din depozitele la băncile din SUA, dar oficialii spun că sistemul e „sănătos și rezistent” (CNBC)

Autoritățile de reglementare au asigurat din nou publicul că sistemul bancar din SUA este în…

o oră ago

Austria anunță că îl va aresta pe Putin și îl va aduce la Haga dacă liderul Rusiei va vizita țara

Austria își va îndeplini obligațiile care îi revin în calitate de parte la Statutul de…

3 ore ago

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul comercial pentru o creştere a ratingului de ţară (ministrul Finanţelor)

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul balanţei comerciale pentru o creştere…

3 ore ago

Ciucă: Decizia Agenţiei de rating Fitch – semnal de încredere în perspectivele de creştere a economiei româneşti

Decizia Agenţiei de rating Fitch privind revizuirea perspectivei de ţară de la negativă la stabilă…

3 ore ago

AIEA confirmă recuperarea aproape integrală a uraniului dispărut din Libia

Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) a confirmat vineri că a fost regăsit aproape tot…

8 ore ago