Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzFoto Facebook
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, a dat asigurări că ordonanţa de urgenţă în domeniul taximetriei care intră în vigoare joi nu este îndreptată împotriva companiei Uber, ci a pirateriei.
“Avem creionat un draft de act normativ (care se referă activitatea de ridesharing – n.r.), chiar astăzi (miercuri – n.r.) ne-am întâlnit cu reprezentanţii ridesharing. Este vorba de un act normativ extrem de complicat, pentru că nu s-a reglementat până acum în România această activitate, dar precedenta ordonanţă de urgenţă, cea care intră în vigoare de joi, nu este îndreptată împotriva Uber. Prin acea ordonanţă de urgenţă, Guvernul României a emis un act normativ împotriva pirateriei, şi nu împotriva Uber şi acesta este şi mesajul meu. S-a vorbit foarte mult de posibile abuzuri care se vor face începând de joi. Eu îndemn pe cei care vor să facă exces de zel să nu o facă – şi mă refer la concurenţii celor din activitatea de ridesharing”, a spus Suciu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.
El a adăugat că în privinţa proiectului privind activitatea de ridesharing, mai sunt cel puţin trei chestiuni de definitivat şi că această ordonanţă va fi făcută publică în foarte scurt timp.
“Este un act normativ extrem de complex, peste tot în Europa reglementarea Uber nu a fost deloc simplă. Acelaşi lucru se întâmplă şi în România, dar o spun foarte deschis şi Guvernul României va reglementa această activitate”, a menţionat Suciu, citat de Agerpres.
Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei (38/2003) intră astăzi în vigoare. Prin acest act normativ, şoferii care folosesc aplicațiile Uber, Bolt şi Clevr vor putea fi amendaţi mult mai uşor.
Astfel, Ordonanţa elimină sintagma “în mod repetat” din Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi. Până acum, persoanele fizice sau juridice care efectuau în mod repetat transport public de persoane, contra cost, erau sancţionate cu amenzi de la 1.000 lei, la 5.000 lei. Însă, odată cu eliminarea acestei sitagme autorităţile nu vor fi nevoite să demonstreze că şoferii care utilizează aplicaţiile respective transportă persoane în regim de taxi în mod repetat, ci este suficient să fie prinşi făcând asta o sigură dată pentru a fi amendaţi.
După adoptarea ordonanţei, Guvernul a dat asigurări că în scurt timp va fi reglementată şi activitatea de ridesharing. Atât Uber, cât şi Bolt au spus că ordonanța respectivă nu va schimba prea mult activitatea companiilor şi că Guvernul vrea să reglementeze sectorul de ridesharing printr-o ordonanță separată, în săptămânile următoare.
Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a estimat luni că acordul anunţat duminică între SUA şi…
Elevii olimpici de nivel internațional, pentru care Guvernul Bolojan a eliminat bursele de excelență olimpică,…
Compania aeriană rusă Aeroflot şi-a anulat luni zeci de zboruri, după un incident pe care…
Compania energetică de stat Naftogaz din Ucraina a anunţat luni că a semnat primul său…
În urmă cu câteva zile s-a desfășurat la Beijing Summitul UE - China în cadrul…
Utilajele Apelor Române Siret sunt mobilizate şi relocate pentru deblocarea drumurilor de acces, după ce…
This website uses cookies.
Read More