Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzConsorţiul format din Electrica, Hidroelectrica şi SAPE a pierdut competiţia pentru activele CEZ în România, potrivit surselor noastre.
Acestea ne-au spus: “Preţul oferit de consorţiul format din Hidroelectrica, Electrica şi SAPE a fost la o treime din preţul companiei care s-a situat pe locul I, Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), care a pus pe masă 1 miliard de euro. Pe locul doi s-a situat consorţiul EON* – Allianz, iar pe trei consorţiul din România. Companiile noastre au oferit chiar cu 50 de milioane de euro mai puţin decât cea mai conservatoare evaluare pe care au primit-o, în jur de 600 milioane de euro”.
Se pare că grupul CEZ a intrat în discuţii exclusive cu Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), pentru vânzarea operaţiunilor din România.
Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) este cel mai mare administrator de proiecte mari de infrastructură la nivel mondial. Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) administrează active de 129 de miliarde de dolari, din care cea mai mare parte sunt investite în proiecte de infrastructură.
Potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, “având capabilități în întregul spectru energetic, alimentăm cu energie case, întreprinderi și comunități – și ne concentrăm pe tranziția globală către o economie cu emisii reduse de carbon”.
Astfel 75% din activele MIRA sunt investite în infrastructură, urmată de imobiliar cu 15%, regenerabile cu 9% şi agricultură cu 1%. Ca zonă geografică, 49% din active sunt investite în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia. MIRA investeşte în 33 de ţări, potrivit datelor de pe site-ul propriu.
MIRA face parte din Macquarie Asset Management (MAM) – brațul de administrare a activelor din Grupul Macquarie. La 31 martie 2020, Macquarie Asset Management (MAM) avea în administrare active de 597,7 miliarde de dolari. MAM are peste 1.8902 de angajați care operează pe 22 de piețe din Australia, America, Europa și Asia.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More
View Comments
Știți a cui este CEZ?A Ministerului de Finanțe al Republicii Cehe!!!Halal "privatizare",Ministerul de Finanțe Român daca încasa banii de la români nu era bine.Ticalosii de politicieni ne-au vândut la bucata străinilor,în curând o să plătim și aerul pe care îl respirăm pentru că va fi proprietatea vreunui Minister de Finanțe de prin Europa.
De asta am facut revolutia? Sa ne vindem la ciocoi? Am facut fier vechi din aproape toate intreprinderile care faceau concurenta pe piete iar acum votam cu 3 maini PNL si gasca de hoti si vanzatori de tara, doar pentru ca PSD e rosu? Ne meritam soarta!