Comunicate de presa

Susținem lupta împotriva COVID-19 și salvăm restaurantele românești: 10 aprilie devine Ziua Națională̆ a Mâncatului în Oraș̦ #deAcasă

  • Livratorii și-au crescut cifra de afaceri cu 30% în ultimele săptămâni, iar numărul restaurantelor și al cafenelelor ce funcționează în sistem delivery și takeaway se ridică la nivelul sutelor la nivel național.
  • La nivelul întregii țări, între 300.000 și 400.000 de de angajați din industria HoReCa sunt concediați, au intrat în șomaj tehnic sau au contractele de muncă suspendate.
  • În contextul pandemiei COVID-19, cel mai greu le va fi să-și revină businessurilor din HoReCa care au mai puțin de un an de experiență.

Hospitality Culture Institute inițiază Ziua Națională a Mâncatului în Oraș #deAcasă vineri, 10 aprilie, cu scopul a ajuta afacerile românești din HoReCa aflate în suferință din cauza pandemiei COVID-19, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, toți românii sunt invitați să sărbătorească Ziua Națională a Mâncatului în Oraș de Acasă în data de 10 aprilie printr-o comandă de la restaurantul preferat. Pentru a marca Ziua Națională a Mâncatului în Oraș de Acasă, fiecare client care comandă de la restaurantul său preferat poate să posteze în social media o fotografie cu comanda și adaugă hashtag-ul #SaveFoodCulture.

“Cea mai afectată industrie în timpul pandemiei COVID-19 este cea a ospitalității. Pentru a ne asigura că restaurantele noastre preferate rămân în picioare și după terminarea crizei din sănătate, trebuie să le ajutăm să treacă de această perioadă critică în care vânzările au scăzut cu până la 90%. În acest context, am decis să instituim Ziua Națională a Mâncatului în Oraș de Acasă. Invităm toți românii să ne ajute să salvăm industria ospitalității din România și să transformăm împreună ziua de 10 aprilie în Ziua Națională a Mâncatului în Oraș de Acasă”, au declarat reprezentanții Hospitality Culture Institute.

Hospitality Culture Institute este primul institut independent de cercetare, training şi consultanţă din România care studiază piaţa şi trendurile din HoReCa.

În contextul noilor măsuri și restricții prin care s-au suspendat servirea și consumul produselor alimentare și băuturilor în hoteluri, restaurante și cafenele, platformele de food delivery sunt cele care mențin în viață o parte a localurilor românești. Printre cele mai cunsocute platforme în România se numără Eucemananc, Uber Eats, Food Panda, Glovo și TakeAway. De asemenea, unele restaurante românești au opțiunea de comandă prin telefon sau și-au creat propriul sistem de livrări la domiciliu.

Conform estimărilor Hospitality Culture Institute, livratorii și-au crescut cifra de afaceri cu 30-50% în ultimele săptămâni, iar numărul restaurantelor și al cafenelelor ce funcționează în sistem delivery și/sau takeaway sunt la nivelul sutelor la nivel național (raportat la aproximativ 25.000 înainte de izbucnirea crizei).

În contextul pandemiei COVID-19, cel mai greu le va fi să-și revină businessurilor din HoReCa care au mai puțin de un an de experiență întrucât nu au resurse financiare puse de-o parte, iar industria ospitalității se va reduce cu cel puțin 50% după terminarea acestei crize, potrivit Hospitality Culture Institute. În momentul redeschiderii, cele mai mari probleme din HoReCa vor fi că foștii angajați nu vor dori să mai revină la job (consumul va fi redus, iar bacșișul redus substanțial), plata chiriilor în primele 3-6 luni, taxele la stat (care vor deveni scadente împreună cu cele amânate de acum) și cash-ul către furnizori.

La nivelul întregii țări, între 300.000 și 400.000 de de angajați din industria HoReCa sunt concediați, au intrat în șomaj tehnic sau au contractele de muncă suspendate.

Articole recente

ANALIZĂ XTB, Claudiu Cazacu: Parisul se confruntă cu o nouă criză politică. Instabilitatea amenință economia și piețele

Franța se află, din nou, în criză guvernamentală. Căderea executivului francez, al patrulea în doi…

12 minute ago

Percheziții DNA la ELCEN într-un dosar de corupție (surse); Compania colaborează cu autoritățile

Procurorii DNA efectuează, marți, percheziții în opt locații într-un dosar de corupție, printre care și…

14 minute ago

UE trebuie să sporească presiunea asupra Rusiei prin sancțiuni suplimentare, subliniază Kaja Kallas în plenul PE

Uniunea Europeană trebuie să crească presiunea asupra Rusiei prin adoptarea unor sancțiuni suplimentare și prin…

39 de minute ago

AUR a atacat la Curtea Consituţională patru dintre proiectele de lege din al doilea pachet pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă, marţi, că a depus la Curtea Constituţională patru sesizări…

43 de minute ago

Trimisul UE pentru sancţiuni, la Washington pentru a discuta cu omologii americani despre noi sancţiuni împotriva Rusiei

Trimisul Uniunii Europene pentru sancţiuni, David O'Sullivan, s-a deplasat la Washington cu o echipă de…

o oră ago

Concernul german Rheinmetall va furniza Ucrainei un nou sistem de apărare împotriva dronelor

Producătorul german de armament Rheinmetall va furniza Ucrainei noul sistem de apărare antiaeriană Skyranger, pentru…

o oră ago

This website uses cookies.

Read More