International

Sydney intră din nou în lockdown strict pentru două săptămâni, pentru a limita răspândirea variantei Delta a noului coronavirus

Străzile din Sydney erau aproape goale sâmbătă dimineaţă înaintea unui nou lockdown strict de două săptămâni, decretat pentru a limita răspândirea variantei Delta a noului coronavirus, mult mai contagioasă în raport cu tulpinile precedente, în cel mai mare oraş al Australiei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Carantina, care era deja în vigoare începând de vineri în patru cartiere din Sydney, va începe să se aplice de sâmbătă, de la ora locală 18:00 (08:00 GMT), la nivelul întregii metropole australiene, a anunţat prim-ministrul statului New South Wales, Gladys Berejiklian.

Peste 80 de persoane au fost testate pozitiv în această săptămână, toate având legături cu un şofer care a condus echipajele unor companii aeriene de la aeroportul din Sydney spre hoteluri dedicate persoanelor plasate în carantină.

“Varianta Delta se dovedeşte un inamic deosebit de redutabil”, a declarat în faţa reprezentanţilor presei locale ministrul Sănătăţii din New South Wales, Brad Hazzard. “Indiferent de măsurile defensive care sunt luate, virusul pare să ştie cum să contraatace”, a adăugat oficialul australian.

Descoperirea acestor cazuri noi a reprezentat un şoc pentru cea mai importantă metropolă din Australia, care are o populaţie de peste 5 milioane de locuitori şi unde viaţa de zi cu zi revenise aproape de normalitate.

“Când avem o variantă atât de contagioasă precum Delta, un lockdown de trei zile nu va funcţiona”, a explicat Gladys Berejiklian, apărând decizia de a impune o carantină generalizată pentru două săptămâni.

“Transmisibilitatea este cel puţin dublă în raport cu variantele precedente, va trebui să ne pregătim pentru un număr potenţial ridicat de cazuri în zilele care vor urma”, a adăugat ea.

Timp de două săptămâni, locuitorii din Sydney vor putea să iasă din locuinţe doar ca să cumpere bunuri esenţiale, să beneficieze de îngrijiri medicale, să facă exerciţii fizice, să meargă la şcoală sau la muncă – în cazul în care nu pot lucra de la domiciliu.

Orice persoană din ţară care s-a deplasat la Sydney începând de luni va trebui, de asemenea, să intre în autoizolare pentru 14 zile.

Australia, care a controlat până acum destul de bine răspândirea noului coronavirus pe teritoriul ei, a înregistrat de la începutul pandemiei de COVID-19 un bilanţ total de aproape 30.000 de infectări şi mai puţin de 1.000 de decese asociate acestei boli, raportate la o populaţie totală de 25 de milioane de locuitori.

Articole recente

Brazilia și China au încheiat un acord comercial pentru a renunța la dolarul american

Brazilia și China au încheiat un acord pentru a renunța la dolarul american în favoarea…

13 minute ago

MIPE, despre reducerea alocării din PNRR: Pe fondul creşterii economice reale mai ridicate, valoarea actualizată pentru România a fost diminuată cu 2,1 miliarde euro, respectiv o scădere de 14,87%

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene transmis, sâmbătă, explicaţii cu privire la reducerea alocării din PNRR…

3 ore ago

Întâlnire de lucru ASFOR România  – AFCB Bulgaria

Oficialii ASFOR s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Asociației Forestierilor din Bulgaria (AFCB). Delegația bulgară a…

4 ore ago

Rusia preia astăzi preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU

Rusia preia sâmbătă preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU, responsabilitate pe care o…

4 ore ago

DIICOT: 35 de persoane trimise în judecată după ce au vândut subevaluat 2.450 de vagoane; prejudiciul – aproximativ 7.500.000 euro

Procurorii DIICOT Timişoara au trimis în judecată 35 de persoane, cetăţeni români şi libanezi, o…

4 ore ago