Categories: Politica

Tandemul Cîțu-Vîlceanu ar putea fi înlocuit de Ciucă-Bode, la conducerea PNL

Peste 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șeia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă. Scrisoarea îi va fi înmânată astăzi lui Cîțu, la întoacerea din SUA, de către prim-vicepeședinții partidului, potrivit romaniatv.net.

Noul președinte ar urma să fie premierul Nicolae Ciucă, iar Lucian Bode, secretar general, potrivit acelorași surse. La acest moment, secretar general este Dan Vîlceanu.

Conform romania.europalibera.org, nucleul dur al puciului din PNL este format din trei prim-vicepreședinți și mai mulți lideri din teritoriu. Se pare că Lucian Bode, Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu au inițiat demersul pentru schimbarea rapidă a lui Florin Cîțu din fruntea PNL.

“Dacă Florin Cîțu refuză să își dea demisia, după ce revine în România din SUA, se va cere convocarea unui Congres extraordinar la începutul lunii aprilie”, potrivit surselor politice.

Puciul din PNL este perceput de apropiații lui Florin Cîțu drept o sinucidere politică pentru partid. „Nu cred că își va da demisia. Va încerca să se lupte pentru poziția sa”, crede un membru al Biroului Executiv Național al PNL.

Intenția debarcării lui Florin Cîțu din fruntea PNL vine la doar șase luni după alegerea sa la Congresul din 25 septembrie 2021.

View Comments

Articole recente

Spania: Rata anuală a inflaţiei a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din 1985

Rata anuală a inflaţiei în Spania a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din…

o oră ago

Norvegia acuză un grup pro-rus pentru atacuri cibernetice ce au vizat instituţii private şi publice

O serie de instituţii din Norvegia au fost ţinta unui atac cibernetic în ultimele 24…

2 ore ago

Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 milioane euro obținuți din tranzacționarea criptomonedelor, prin intermediul platformelor Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX

ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea…

2 ore ago

Kievul salută ”poziţia lucidă” a NATO cu privire la Rusia

Kievul a salutat miercuri ''poziţia lucidă'' a NATO cu privire la Rusia, calificată drept ''ameninţare directă'' de…

2 ore ago

Rusia înăspreşte restricţiile împotriva ”agenţilor străini”

Parlamentarii ruşi au adoptat miercuri un proiect de lege care înăspreşte restricţiile împotriva persoanelor şi…

2 ore ago

Chiriţoiu: Plafonarea preţului carburanţilor este o măsură proastă, care ne-ar întoarce în comunism când stăteam la cozi

Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, când…

2 ore ago