Politica

Tomac: Ar fi o mare catastrofă ca în 2024 bugetul Capitalei să încapă din nou pe mâna PSD

Partidele de dreapta au obligaţia “să strângă rândurile” şi să le explice oamenilor că ar fi “o mare catastrofă” ca în 2024 bugetul Capitalei să încapă din nou pe mâna PSD, a declarat duminică preşedintele PMP, Eugen Tomac, prezent la evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti.

“Situaţia din Capitală nu este fără precedent. Am mai avut guverne care au luptat cu bucureştenii, nu cu administraţia. Guvernul actual, această majoritate ipocrită din Parlament, nu luptă cu primăriile, nu luptă cu administraţia. Luptă cu bucureştenii. Şi aveţi obligaţia, avem obligaţia să strângem rândurile împreună şi să le explicăm oamenilor că ar fi o mare catastrofă ca în 2024 bugetul Capitalei, resursele Bucureştiului, să încapă din nou pe mâna PSD. Nu avem altă şansă. Întotdeauna dreapta, atunci când s-a unit, când a fost înţeleaptă, când a fost curajoasă, a reuşit să îşi atingă toate obiectivele. Şi eu cred că a sosit momentul să lăsăm la o parte lucrurile care ne despart, pentru că nu sunt importante. Cel mai important lucru este viitorul nostru”, a subliniat Tomac, potrivit Agerpres.

În ce priveşte criza energetică, Tomac a apreciat că este “incredibil” modul în care Guvernul tratează situaţia termiei din Capitală.

“Este inacceptabil că aceşti oameni luptă în continuare cu bucureştenii, exact aşa cum lupta Năstase în 2004. Trebuie să avem curaj să mergem către oameni, să le spunem ce se întâmplă, pentru că nu este totul încă pierdut şi avem şansa să renaştem, să mergem mai departe şi să învingem în toate bătăliile pe care le avem mai departe”, a spus el.

Potrivit liderului PMP, revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin trebuie să reprezinte un obiectiv prioritar.

“Nu putem împinge afară din administraţia publică locală baronetul PSD fără două tururi. Oamenii au nevoie de această a doua şansă”, a afirmat el.

Tomac a pledat pentru construirea unui “pol de dreapta credibil”, adăugând că, în loc de “România educată, avem România pesedizată”.

“Avem această obligaţie sacră de a gândi spre un viitor de dreapta al României şi după 2024. Avem această şansă, pentru că electoratul de dreapta a fost trădat. Noi suntem astăzi cu toţii, aici, tocmai pentru că acest lucru s-a întâmplat. PNL în 2020 a mers cu acest mesaj deschis în campanie: votaţi PNL, pentru a nu ajunge la putere PSD. Ce avem astăzi? În loc de România educată, avem România pesedizată. Este inacceptabil acest lucru şi avem obligaţia să luptăm cu toată forţa împreună pentru a renaşte acea speranţă pe care cetăţenii români o aşteaptă. Sunt absolut convins că dacă vom face ceea ce trebuie pentru ţară, vom reuşi să clădim acel pol de dreapta credibil care va convinge cetăţenii români că România rămâne pe mâini bune din 2024, nu aşa cum este în prezent”, a susţinut liderul PMP.

În ciuda faptului că există o majoritate politică, ţara se află într-un “moment de criză”, a apreciat Eugen Tomac.

“Ţara se află într-un moment de criză. Chiar dacă avem o majoritate politică – incapabilă să ia decizii – marele pericol pentru noi toţi rămâne acest PSD, care vrea tot. Le-am demonstrat tuturor că atunci când oamenii buni, oamenii care cred în forţa binelui, se adună, putem face imposibilul posibil. Şi acest lucru s-a întâmplat atunci când împreună, în Parlament, cu toţii, am trimis acasă PSD-ul înainte de termen. Avem acum o obligaţie morală faţă de cetăţenii de dreapta din această ţară să nu lăsăm totul PSD-ului, aşa cum îşi doreşte”, a mai spus el.

La evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti mai sunt prezenţi, din partea USR, Ionuţ Moşteanu, Vlad Voiculescu şi Simona Spătaru iar din partea PMP, Sebastian Moise. În cadrul evenimentului desfăşurat la Camera Deputaţilor sunt stabilite comitetele de iniţiativă pentru organizaţiile de sector şi cea de Bucureşti.

Articole recente

SIF Banat Crișana a cerut convocarea AGA SIF Hoteluri pentru reducerea capitalului social și distribuire de cash către acționari

SIF Banat Crișana a cerut convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor SIF Hoteluri (CAOR), pentru…

5 minute ago

Rareş Bogdan: Îl rog respectuos pe Câciu să dea explicaţii cu privire la transpunerea Regulamentului CE privind suprataxarea companiilor din energie

Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu…

28 de minute ago

Germania a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei şi este în discuţie cu Qatarul pentru tancuri Ghepard

Guvernul german a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei din stocurile sale industriale şi…

43 de minute ago

Directorul CIA: Prietenia ruso-chineză nu este necondiţionată; următoarele şase luni sunt critice pentru Ucraina

Directorul CIA, William Burns, a declarat joi că, potrivit evaluărilor agenţiei de informaţii pe care…

44 de minute ago

Norvegia: Poliţia interzice arderea Coranului după ce Turcia l-a convocat pe ambasadorul norvegian

Poliţia norvegiană a interzis joi un protest planificat anti-islam, inclusiv arderea unei copii a Coranului,…

13 ore ago