Politica

Toni Greblă: Clădirile cu risc seismic din Bucureşti nu sunt puţine, sunt de ordinul a 1.000

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat marţi despre clădirile cu risc seismic din Bucureşti că nu sunt puţine, fiind de ordinul a 1.000 de astfel de imobile. Prefectul a criticat indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru consolidarea antiseismică a clădirilor şi a arătat că an de an fonduri europene de la Ministerul Dezvoltării rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate, a spus prefectul despre cutremurul devastator din Turcia.

”Multe clădiri din Bucureşti sunt cu grad de siguranţă scăzut sau foarte scăzut. Sunt celebrele cu bulină roşie, dar sunt şi alte clădiri care necesită o consolidare, o pregătire mai bună să poată să facă faţă unui cutremur de o intensitate mai mare”, a spus prefectul Capitalei, potrivit news.ro.

Întrebat dacă este pregătit Bucureştiul pentru un cutremur şi dacă pregăteşte exerciţii împreună cu ISU, prefectul a spus că sunt două lucruri deosebite.

”Deci mai întâi pregătirea antiseismică, reabilitarea antiseismică a unor clădiri din Bucureşti, care nu sunt puţine, sunt de ordinul a 1000 de clădiri. Consolidarea şi numărul clădirilor care pot fi afectate depinde de intensitatea unui viitor cutremur. A doua parte e pregătirea postcutremur, iar ISU stau mult mai bine. Am făcut exerciţii, există dotare, există un plan aprobat şi fiecare entitate care se implică postcutremur ştiu foarte bine ce au de făcut. Stăm rău, însă, la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat Toni Greblă.

El a precizat, despre situaţia actuală, că ”s-a inventat un concept, capacitatea administrativă”.

”Eu l-aş înlocui cu indolenţă, indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru a putea să purceadă la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat prefectul.

Toni Greblă a menţionat că în ultimii 15 ani niciun municipiu nu poate să spună că nu a avut bani pentru consolidarea clădirilor.

”An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate. Este necesar să consolidăm clădirile vechi ale Bucureştiului”, a mai spus prefectul Greblă.

Articole recente

Rusia consideră că acordul comercial UE-SUA dă o “lovitură foarte dură” industriei europene

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a estimat luni că acordul anunţat duminică între SUA şi…

5 minute ago

Compania aeriană rusă Aeroflot anulează zeci de zboruri după o pană informatică

Compania aeriană rusă Aeroflot şi-a anulat luni zeci de zboruri, după un incident pe care…

30 de minute ago

Ucraina a semnat un acord cu SOCAR pentru a importa gaze naturale prin ruta transbalcanică

Compania energetică de stat Naftogaz din Ucraina a anunţat luni că a semnat primul său…

38 de minute ago

Spre un Summit UE – China la aniversarea a 75 de ani de relații bilaterale (opinie Liviu Mureșan)

În urmă cu câteva zile s-a desfășurat la Beijing Summitul UE - China în cadrul…

39 de minute ago

ANAR: Utilajele Apelor Române Siret sunt mobilizate pentru deblocarea drumurilor de acces, în urma precipitaţiilor abundente

Utilajele Apelor Române Siret sunt mobilizate şi relocate pentru deblocarea drumurilor de acces, după ce…

43 de minute ago

This website uses cookies.

Read More