Categories: AfaceriGambling

Top EgR Power 50: Compania românească Superbet intră în top 30 cele mai mari companii de gaming din lume

Compania românească Superbet intră în top 30 cele mai mari companii de gaming din lume, realizat de revista EGR, cea mai respectată publicație a industriei globale de gaming și gambling online și offline, care a dat publicității, pe 9 decembrie, topul celor mai importante 50 de companii la nivel internațional ale acestui sector, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, a urcat pe locul 28 în acest top, un salt de 17 locuri. Conform comunicatului, Superbet obţine această performanță în doar 3 ani, în privilegiatul top intrând în 2018. Saltul se datorează în foarte mare măsură achiziției unui pachet minoritar în Superbet de către fondul american de investiții Blackstone, unul din cele mai mari din lume, cu active sub administrare de peste 500 de miliarde de dolari.

Clasamentul EGR Power 50 este realizat în parteneriat cu BDO, una dintre cele mai importante firme de contabilitate din lume (sursa https://egr.global/intel/egr-power-50/egr-power-50-2020-11-30/)

Pentru Superbet, una dintre cele mai importante companii din Europa Centrală și de Est, a fost un an al achizițiilor –  de companii și de talente, scriu cei de la EGR. În iulie, a parafat achiziția a 60% din operatorul de casinouri online Lucky 7, mutare strategică ce îi va mai aduce intrarea pe noi trei piețe în următoarele 12 luni. Tot în iulie, Superbet își întărea echipa de management cu achiziția fostului director de trading de la William Hill (poziția 8 în topul EGR), Terry Pattinson, care ocupă aceeași poziție, dar în cadrul Superbet. În ianuarie îl aducea ca director de marketing pe John Harmander, fostul CMO al Casumo (nr. 37 în topul EGR). Venit la Superbet, Harmander și-a propus să formeze “echipa de vis” în departamentul pe care-l conduce: l-a adus în echipă, ca Global Digital Performance Manager pe Vedran Karaman, fost director global SEM al companiei suedeze LeoVegas și l-a “suflat” de la Google pe croatul Nikola Jellačić care este din toamnă director global pentru strategie de brand și dezvoltare. Jellačić  a lucrat aproape nouă ani pentru gigantul american Google în Zagreb, fiind specializat în online marketing și strategie de brand în mediul digital.

De anul trecut, după intrarea Blackstone în acționariat, Superbet are și un nou CEO, irlandezul Johnny Hartnett. Până să vină la Superbet, Hartnett a fost numărul doi în cadrul casei de pariuri Paddy Power Betfair, actualmente Flutter Entertainment, locul 1 în topul EGR Power 50.

Co-fondat de Sacha Dragic în 2008, Superbet și-a propus ca în cinci ani să devină următorul (după UiPath) unicorn exportat de România

De 17 ani, publicația EGR scoate anual acest top care furnizează o poză detaliată a celor mai importanți jucători globali și cum performează fiecare în raport cu competitorii.

Continuând tendința de anul trecut, activitatea de M&A a continuat la fel de robust în 2020, în ciuda contextului special creat de pandemia cu COVID-19. După zece ani de supremație detașată a Bet365, anul acesta lider al topului devine Flutter Entertainment.

Lockdown-ul care a afectat aproape toată planeta a antrenat o schimbare dramatică a comportamentelor de consum, dar a sporit și atenția față de măsurile ce țin de jocul responsabil – restricții legate de publicitate, plafonarea depozitelor jucătorilor, limitarea bonusurilor, pentru a numi doar câteva.

Pandemia a influențat și anumite tendințe care marcau deja această industrie. Piața americană a continuat să crească – cu 31,5% în primele șapte luni ale anului comparativ cu anul trecut, potrivit Asociației Americane de Gaming, citată de EgR. Veniturile din gaming-ul online au crescut cu 254% în trimestrul al doilea, pe fondul regresului masiv al business-ului de retail (locațiile stradale au fost închise).

View Comments

Articole recente

UE şi Norvegia au stabilit să-şi consolideze cooperarea pentru garantarea aprovizionării cu gaze

Uniunea Europeană şi Norvegia au stabilit să-şi intensifice cooperarea pentru a garanta surse adiţionale de…

6 ore ago

Klaus Iohannis a reafirmat la Bruxelles convingerea privind viitorul european al regiunii Balcanilor de Vest

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi…

6 ore ago

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare; indice de alocare – 0,2393196964

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare, indicele de alocare fiind de 0,2393196964, potrivit…

6 ore ago

Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon

Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon, o așa-numită…

7 ore ago

Posibilitatea transformării grupurilor de luptă aliate în brigăzi, decisă la Summitul NATO de la Madrid (surse)

Posibilitatea ridicării grupurilor de luptă din România şi din alte ţări estice la rang de…

7 ore ago

Ucraina e “un viitor partener egal pentru cel puţin 27 de ţări UE”, afirmă Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat acordarea statutului de ţară candidată la aderare Ucrainei, despre…

7 ore ago