Tehnologie

Total Telecom: Piața de cipuri din China urmează să obțină autonomia în termen de doi ani

de Harry Baldock, Total Telecom

Sub presiunea sancțiunilor SUA, industria semiconductoarelor din China se dezvoltă rapid pentru a satisface cererea internă în creștere

Sancțiunile SUA împotriva firmelor chineze de telecomunicații și tehnologie au fost neobosite în acest an, având consecințe profunde pentru industria telecomunicațiilor din întreaga lume. Poate că cele mai semnificative dintre aceste sancțiuni au fost cele introduse în august, care au interzis companiilor de semiconductori să vândă cipuri dezvoltate sau produse folosind software sau tehnologie din SUA către Huawei fără a obține mai întâi o licență, potrivit Total Telecom.

Dar, deși aceste sancțiuni au fost, desigur, o lovitură semnificativă pentru Huawei, ele ar putea fi de fapt o binecuvântare deghizată pentru industria de semiconductori din China, care acum se extinde rapid pentru a satisface cererea internă. Această cerere crescută merge mână în mână cu numeroase politici introduse de guvernul chinez pentru a susține creșterea, inclusiv scutiri majore de impozite pentru companiile cu activități de productie în domeniu (ex. pentru dimensiuni de 28nm și chiar 65nm).

Drept urmare, acest mediu favorabil încurajează investiții private și publice rapide în toată țara; 72 de companii au primit un total de aproximativ 3,8 miliarde de dolari în finanțare de la începutul celui de-al doilea trimestru până la 23 iulie a acestui an, investițiile totale în industrie în T2 ajungând de zece ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Susținută de turnătorii uriașe de cipuri precum Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) și Hua Hong Semiconductor Limited, se așteaptă ca industria cipurilor de 28nm să se extindă rapid și să obțină autosuficiența internă în următorii doi ani.

În timp ce dimensiunile 28nm nu sunt la vârful tehnologiilor de proces în același sens ca 5nm și 7nm, acestea sunt un pilon al aplicațiilor industriale, fiind utilizate în realizarea de la mașini și avioane la televizoare și aer condiționat. În plus, tehnologia de producere a cipurilor din China continuă să facă progrese – FinFET N + 1 al SMIC, pe care unii îl numesc „versiunea chineză” a procesului de 7nm, a fost anunțată la începutul acestei luni, aducând cu sine reduceri semnificative ale consumului de energie (57%) , zona logică (63%) și zona Sistem pe cip (55%), precum și creșterea performanței cu 20%.

În cele din urmă, SMIC nu poziționează N + 1 ca un concurent direct la 7nm tradițional, susținând că este destinat în mod special pentru aplicații cu putere redusă, dar totuși anunțul trimite un mesaj clar industriei mondiale a semiconductorilor: necesitatea este mama invenției,

Cum sancțiunile SUA lasă industriei chineze a cipurilor puține opțiuni decât să se reinventeze literalmente, nu va trece mult până când vom vedea progrese majore în tehnologii care să rivalizeze cu cele din Occident.

Articole recente

Acord între Germania şi Comisia Europeană privind motoarele cu combustie

Guvernul german a ajuns la un acord cu Comisia Europeană în disputa cu privire la…

44 de minute ago

Aproape 100 de miliarde de dolari, retrase din depozitele la băncile din SUA, dar oficialii spun că sistemul e „sănătos și rezistent” (CNBC)

Autoritățile de reglementare au asigurat din nou publicul că sistemul bancar din SUA este în…

54 de minute ago

Austria anunță că îl va aresta pe Putin și îl va aduce la Haga dacă liderul Rusiei va vizita țara

Austria își va îndeplini obligațiile care îi revin în calitate de parte la Statutul de…

3 ore ago

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul comercial pentru o creştere a ratingului de ţară (ministrul Finanţelor)

România trebuie să reducă deficitul de cont curent şi deficitul balanţei comerciale pentru o creştere…

3 ore ago

Ciucă: Decizia Agenţiei de rating Fitch – semnal de încredere în perspectivele de creştere a economiei româneşti

Decizia Agenţiei de rating Fitch privind revizuirea perspectivei de ţară de la negativă la stabilă…

3 ore ago

AIEA confirmă recuperarea aproape integrală a uraniului dispărut din Libia

Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) a confirmat vineri că a fost regăsit aproape tot…

8 ore ago